Marak Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Rozpocząłem kolejną przygodę: Z założenia model być zrobiony łatwo, szybko i przyjemnie. Nie mniej przydałoby się parę kabelków na silniku czy też hydrauliki na ramie. Może któryś z kolegów Speców od US Truck podeśle mi jakieś namiary na zdjęcia oryginału. Może ktoś ma też zdjęcia z innym malowaniem. Według instrukcji rama jest czarna, a ja nie lubię czarnego koloru. Na razie zrobiona rama i złożony silnik (Jeszcze nie oczyszczony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Cześć! Nie jestem pewien, ale prawie że ta rama (od Freightlinera) nie jest poprawna dla Forda. A skoro tak, to co będziemy sobie zawracać głowę dokłądnością? Pomaluj ramę na jakiś ładny kolor, który Ci się podoba, silnik to stary Cummins Big Cam II, według zdjęć takiego typu silnika możesz go sobie uszczegółowić. Popracować tylko nad dokładnością montażu i malowania i jesteśmy w domu? Życzę powodzenia z tym modelem i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 11 Maja 2013 Autor Share Napisano 11 Maja 2013 Cześć! Nie jestem pewien, ale prawie że ta rama (od Freightlinera) nie jest poprawna dla Forda. A skoro tak, to co będziemy sobie zawracać głowę dokłądnością? Pomaluj ramę na jakiś ładny kolor, który Ci się podoba,... To teraz wiem, czemu zawieszenia zbiorników i skrzynek w ogóle nie pasują do ramy. Zrobię ją czerwoną. ....silnik to stary Cummins Big Cam II, według zdjęć takiego typu silnika możesz go sobie uszczegółowić.... Paweł Dzięki serdecznie za tę informację. Już ściągnąłem kilkanaście zdjęć. Mogę się bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi