marekl1975 Napisano 17 Czerwca 2013 Napisano 17 Czerwca 2013 Mam model lotniskowca USS Enterprise z Revella w skali 1:720. Jak wiadomo, malowanie według instrukcji jest Revellacyjnie prymitywne i postanowiłem ów lotniskowiec stuningowac nieco. W związku z tym mam pytanie, czy ktoś wie jakie farby zastosować w palecie Federal Standard? Kolor poniżej linii wodnej, kadłub, pokład, windy, nadbudowa etc. Przekopałem chyba cały net i jakoś nie mogę znaleźć solidnego schematu malowania. Na zdjęciach widać, że pokład jest w innym odcieniu niż kadłub, windy też itp. Cytuj
Czesio Napisano 17 Czerwca 2013 Napisano 17 Czerwca 2013 Na zdjęciach widać, że pokład jest w innym odcieniu niż kadłub, windy też itp. Pokład jest kryty gumą i tak na prawdę nie ma określonego koloru, taki czarny z małym dodatkiem szarości będzie ok, windy jak dobrze pamiętam od dołu są białe a góra kryta gumą podobnie jak pokład. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi