marekl1975 Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Mam model lotniskowca USS Enterprise z Revella w skali 1:720. Jak wiadomo, malowanie według instrukcji jest Revellacyjnie prymitywne i postanowiłem ów lotniskowiec stuningowac nieco. W związku z tym mam pytanie, czy ktoś wie jakie farby zastosować w palecie Federal Standard? Kolor poniżej linii wodnej, kadłub, pokład, windy, nadbudowa etc. Przekopałem chyba cały net i jakoś nie mogę znaleźć solidnego schematu malowania. Na zdjęciach widać, że pokład jest w innym odcieniu niż kadłub, windy też itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Na zdjęciach widać, że pokład jest w innym odcieniu niż kadłub, windy też itp. Pokład jest kryty gumą i tak na prawdę nie ma określonego koloru, taki czarny z małym dodatkiem szarości będzie ok, windy jak dobrze pamiętam od dołu są białe a góra kryta gumą podobnie jak pokład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi