adamus Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Witam Wszystkich. Chciałbym zaprezentować Wam moją Jagdpanterę. Jest to stary model Revela w skali 1:35 . Komentarze mile widziane. Pozdrawiam . adamus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo G. Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Bardzo fajnie Ci wyszedł ten model, bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Całkiem ładny, ale dwa ale. Kalki się świecą i brudzenie zawieszenia wygląda jak pochlapane zółtą farbą. No chyba że tak miało być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Ładnie pomalowany, a grille to samoróbka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamus Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2013 Witam. Grille są własnej roboty. A dla Krzyśka ; Z kalkami miałem problemy od samego początku. Mimo wielu zabiegom cały czas świeciły. Zawieszenie miało być ochlapane błotem, (taki był zamiar). Na żywo wygląda trochę lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Swietna praca Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Bardzo ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 całkiem fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Beznadziejny dobór pigmentu - użyłeś żółty prosto z pojemnika - wygląda jakby jeździł wokół kopalni siarki. Gdyby nie to byłoby całkiem całkiem a tak jest średni efekt. Poza tym największym grzechem widać, że już sporo umiesz także daję 6/10. Gdybyś dał lepsze kolory pigmentu byłoby 7/10. P.S. Malowanie klocka drewnianego okropne, na drugi raz użyj kilku kolorów a nie jednego brązu wygląda jak pomalowany olejnicą do mebli, nie można tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 Witam. to ja mam trochę inne odczucia niż poprzednicy. Brudzenie podwozia bardzo mi się podoba. Osiągnąłeś efekt zabrudzenia gliniastym podłożem. Dla mnie super. Góra gorzej. Glina nie pyli więc te jasne otoki wokół wystających elementów nie trafione. Zdecydowanie bym je przyciemnił. Jak to przy brudzeniu jest to moje bardzo subiektywne odczucie. Najgorszym elementem są kalki. nie dosyć że świecą to jeszcze mają fabryczne przesunięcie kolorów. Natomiast gąski jak na gumisie wyszły super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamus Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2013 Witam Wszystkich. Dziękuję za komentarze i uwagi , które na pewno będą przydatne przy następnych produkcjach . Z tego miejsca chciałbym odnieść się do kwestii pigmentów . Otóż nie używałem , żółtego pigmentu , być może doszło do przekłamania koloru przez światło , albo sam aparat . Jeżeli chodzi o zabrudzenia na górze przy wystających elementach , to zamiar był następujący : stary zaschnięty pył , kurz , piasek zbity w jedną całość. Pozdrawiam . Adamus . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi