ciamacz Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Cześć, kilka dni temu przeszedłem rewolucję. Z farb revella przerzuciłem się na vallejo air (ależ to ułatwia życie). Przy okazji skorzystałem z ich lakieru błyszczącego. I tu już jest problem.Wcześniej używałem humbrola i było wszystko fajnie. Dzisiaj, po vallejo wyskoczyły mi drobne grudki, nierówności. Robię coś źle, czy jakość tego lakieru pozostawia wiele do życzenia? Na humbrolu ani razu takiego czegoś nie miałem, a "malowałem" już kilka modeli. Przy farbach problemu nie ma. Używam oczywiście aero. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 26 Czerwca 2013 Share Napisano 26 Czerwca 2013 Dobrze wymieszaj farbkę i dodaj rozcieńczalnika tej samej firmy, wszystko powinno być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 26 Czerwca 2013 Share Napisano 26 Czerwca 2013 Cześć, kilka dni temu przeszedłem rewolucję. Z farb revella przerzuciłem się na vallejo air (ależ to ułatwia życie). Przy okazji skorzystałem z ich lakieru błyszczącego. I tu już jest problem.Wcześniej używałem humbrola i było wszystko fajnie. Dzisiaj, po vallejo wyskoczyły mi drobne grudki, nierówności. Robię coś źle, czy jakość tego lakieru pozostawia wiele do życzenia? Na humbrolu ani razu takiego czegoś nie miałem, a "malowałem" już kilka modeli. Przy farbach problemu nie ma. Używam oczywiście aero. Pozdrawiam Witaj w klubie.Ja tez jakis czas temu przesiadlem sie na akryle i bylem w szoku. Jestem starej daty sklejaczem i docenilem zalety szybkich malowan ale do zabezpieczen kolejnych warstw uzywam sido. Nawet nie probuje matu akrylowego,revella mat olejny schnie dobe ale o efekt mozna byc spokojny,ani trupi mat,ani polmat. Maluje Tamiyami i polecam wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 26 Czerwca 2013 Share Napisano 26 Czerwca 2013 O widzisz, to rozwiązałeś mój problem z nieciekawym matem Vallejo... Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Ja używam bezbarwnego matowego Gunze i super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Odkopie temat. Macie jakieś info czy Vallejo zmieniło paletę barw czy ich kontrole jakosci to idzie o d... rozpbić? Buduje sobie teraz dwa Arada i planuje pomalowac w RLM 76/81/82. Tak się składa że znalazłem sie w posiadaniu drugiego kompletu farb. Postawiłem na półce i zonk. W butelkach inne odcienie. Najbardziej widać na RLM76. Zrobiłem test z których się zawsze śmialem i odciennie sa z lekka inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi