Desaxe Posted July 24, 2013 Share Posted July 24, 2013 Poszukuję zdjęć i wszelkich informacji (sylwetka poczna, wersja uzbrojenia/skrzydeł, numer seryjny) na temat Spitfirea'a IX, LW*M z 318 dywizjonu "gdańskiego" PSP we Włoszech. Latał nim porucznik Mieczysław Galicki. Maszyna miała nazwę własną ALINA, mam jedno foto i jedną miniaturkę sylwetki bocznej z nieznanej mi publikacji...: Dziś przyszłą paczuszka i chciałbym jej zawartość zrobic w tym malowaniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLAKKK Posted July 24, 2013 Share Posted July 24, 2013 Co do modelu: uważaj na plastik, w moim F6F-5 (także Eduard) plastik bardzo nierówno pochłania farbę (miejscami gloss jest matowy). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted July 24, 2013 Share Posted July 24, 2013 plastik pochłania farbę?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLAKKK Posted July 24, 2013 Share Posted July 24, 2013 Może trochę się źle wyraziłem u mnie to była wina przemrożonego sprayu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts