Skocz do zawartości

Sd.Kfz. 234/2 Puma - Italeri 1:35

Sever

Rekomendowane odpowiedzi

No to cóż uznałem mój drugi model za skończony. Malowanie troche sci fi, mogłoby być lepiej ale uznaję że nie jest źle. Warsztat był tutaj. Celem tego modelu było wypróbowanie i nauczenie się malowania kamuflażu aerkiem Wnioski wyciągnięte, przy okazji popróbowałem sobie przetarć na narzedziach i takiego tyrania modelu żeby nie zmłotkować z niego całej farby . Niestety przedni skrajnik został urwany jescze w trakcie budowy przez oglądającego model i niestety zaginął :( Cóż, uznajmy że kierowca się nie zmieścił

Zdjęcia dość ciemne, ze względu na to że rano mam dosć ciemnawo, na dnaich postaram się zrobić lepsze w ciut późniejszych godzinach. Mam nadzieję że jednak komuś się spodoba. Dzięki tym którzy udzielali się w warsztacie

wa0u.jpg

vaa0.jpg

svjt.jpg

49rc.jpg

pf26.jpg

0d9t.jpg

x9b9.jpg

yssp.jpg

8dxr.jpg

Dzięki! numer jak najbardziej prawdziwy lecz z tego co mi wiadomo 1111 jeździła w dwubarwnym kamuflażu więc niestety moje malowanie to sci fi : )

załączam oryginał:

Puma1111LHSml.jpg

Niestety z tego co wyczytałem to błąd producenta obydwie wersje tablic rejestracyjnych mają WH a faktycznie powinno być SS

To w takim razie jutro spróbuje delikatnie coś z tym zrobić : ) Chociaż przyznam że nie najlepiej czuję się w obijaniu okrągłych elementów pędzlem, szkoda że nie pomyślałem o tym wcześniej, machnął bym zderzak na rdzawo a potem po prostu zdrapał farbę

Nie chaiłbym wyjść na czepialskiego, ale wydaje mi się troszkę ciemnawy i jakiś nie wiem za czysty ( nie chodzi mi o kurzenie). NIe mówię żę mi się nie podoba ale czegoś mi w nim brakuje.

Hej.Komus tam sie spodoba,zartuje.Widzi sie.Mysle ze plan jaki zalozyles jest wykonany ale jak koledzy wyzej napisali mozesz nastepna raza cos tam zniszczyc,obic,urwac itp.itd.Warto rowniez zaczynac malowanie od za jasnej bazy.Tak duzo za jasnej,kazdy zabieg brudzacy i meczacy powloke bazowa rownoczesnie ja przyciemnia.Generalnie ladnie i czysto wykonany model.I jak wyzej podoba sie.

Właśnie gąbką lepiej mi idzie na powierzchniach kanciatych, jako że miałem trochę teraz wolnego czasu i dużo chęci wyciągnałem pędzelek i farbkii i zacząłem mazać ten przedni zderzak. Przy okazji wziąłem pod uwagę to co pisal bazylms o tym że model jest trochę czysty, faktycznie też miałem takie wrażenie i machnąłem na to troche ręka no ale teraz zrobiłem coś czego nigdy nie robiłem i obleciałem obicia jaśniejszym kolorem bo wcześniej niezbyt było je widać, były tak słabo widoczne niektóre że nawet nie wiedziałem że tam są . Dało to chyba całkiem niezły efekt, pozostawiam to do waszej oceny.

Co do jego ciemnego koloru, wydaje mi się że swoje robi też to że dałem stosunkowo dużo brązu a pasy dunkelgelbu są dość wąskie. zwróćcie uwagę jak wygląda przód gdzie żółci jest więcej a jak tył gdzie jest jej malutko i dominuje brąz z zielenią, chyba dobrze rozumuję co? Ale zaopatrzyłem się już w jaśniejszego dunkelka, zobaczymy co to wyjdzie przy tygrysku. Zdjęcia warsztatowo-polowe ale chyba podobają mi się bardziej niż te przy świetle dziennym.

w80c.jpg

t5eo.jpg

hisx.jpg

• 2 weeks later...