MasterJanek Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym zaprezentować Wam mój nowy model, czyli AC Cobrę 427 firmy Revell. Zawsze chciałem mieć Cobrę na półce, a gdy obejrzałem odcinek "Whealer Dealersów" gdzie właśnie pracowali nad Cobrą tyle, że repliką, to postanowiłem, że muszę ją skleić i oto jest. Sam model sklejało się przyjemnie, było sporo nadlewek i nie wszystko było świetnie spasowane ale i tak praca nad tym modelem była przyjemnością. Wykonując model zrobiłem go pod siebie nie trzymając się żadnego z 2 schematów proponowanych w instrukcji. Wykorzystałem także części, które Revell podaje za zbyteczne, jak np. przednia szyba czy tablica rejestracyjna. Inspiracją do prac były zdjęcia z internetu. Pomysł na tablicę handmade oczywiście od nazwy firmy AC. Mam nadzieję, że wyszła ładnie. Oto gotowy model, ocenę pozostawiam wam drodzy forumowicze. Pozdrawiam i zapraszam do komentowania i oceniania. Każde słowo krytyki mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dafxf1 Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Piękna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Piękna Cobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 ładna aczkolwiek brakuje mi lakieru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Wrazenie pozytywne, ale zgodze sie z Sushi79, wyraznie brakuje lakieru, a jesli jest, to domaga sie polerki. Druga rzecz to przednie lampy wygladaja jak zamglone. Ale ogolnie na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Zgrabniutka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dafxf1 Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Musisz ją wypolerować, aby pozbyć się "pomarańczowej skórki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Witajcie, dzięki za wasze opinie, za to że się wam model podoba Bardzo miło takie komenty się czyta. Co do lakieru to Cobrę malowałem nie z aero ale sprayami Humbrola, które polecam bo jak widzicie ładnie to wyszło. Najpierw podkład szary, 3 warstwy niebieskiego French Blue i lakier z połyskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat126poznan Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Ekstra, super Shelby Cobra, bardzo ładny lakier wybrałeś do pomalowania Cobry. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 No jak dla mnie ten lakier jest w ogóle nie widoczny na każdym ze zdjęć jest widoczna skórka... Jeśli jest lakier to nie został wypolerowany.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Lakier Humbrola tez kiedys probowalem, owszem najgorszy nie jest, ale pez polerowania sie przy nim nie obejdzie. Tak jak wspominalem, model ok, ale skorka psuje efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Witajcie, Fiat126poznan - dzięki sushi79, misioptys, i inni forumowicze, czym robicie polerkę? Papier ścierny 2500 sucho/mokro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Kiedys polerwalem micromeshem 6000, 8000 na koniec 12000, wszystko na mokro. Teraz uzywam past Tamiya. Jesli uzywasz papierka 2500 to tylko na mokro I bardzo delikatnie uwazajac na przecierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Kurde ja poleruje 1500, chyba trzeba będzie zakupić coś o większej liczbie zer Lakier to jedno ale idealny efekt psuję tez chyba standardowe chromy, jak byś pomalował je załóżmy alcladem było by o wiele lepiej. A rejestracja pasuje świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Cześć, dzięki za komenta. Co do chromów to wg. mnie te revellowskie nie są złe, i uznałem, że szkoda czasu się z nimi bawić. Alcada, jeszcze nie mam, jednak w przyszłości go pewnie kupię. Ale taki ICM np. robi rewelacyjne chromy, kleję Merca G4 i jestem pod wrażeniem jakości wykonania części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi