sushi79 Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Witam. Po chwili odpoczynku i nabrania werwy zaczynam nowy projekt(wiem wiem miało być dokończenie subaru ,ale na razie nie mam weny na wrc a na siłę nic nie będę robił)wiec po Volvo wzięło mnie na wagę ciężką , tym razem scania t142m ale chciałbym ja zrobić we własnej koncepcji nie tak jak to proponuje italeri , co z tego wyjdzie okaże się na koniec...postaram się często wrzucać nowe aktualizacje... o to ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangurek Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Witaj Jak to się mówi zasiadam w pierwszym rzędzie i kibicuję. Jestem ogromnym fanem Australijczyków i też przybieram się do tej Scanii ale widzę na pudle fajerkę z lewej mańki i to mnie martwi. Proszę daj znać czy w pudle jest jakaś konwersja na prawą stronę? Pozdrawiam i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat126poznan Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Jestem ciekawy, projektu. Lubię ciężarówki i życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Kangurek muszę Cię zmartwić podwójnie... Po pierwsze nie ma przekładki kierowniczy, po drugiej to nie będzie wersja "Australijczyk " jak już wcześniej pisałem będzie to własna koncepcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat126poznan Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 To czekam na postępy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Witam ponownie. Prace nad modelem nie maja jakiegoś oszałamiającego tempa ..dużo przemyśleń, jak to ma być , dużo przymiarek ,co i jak... pokaże wam dziś postępy nad ramą ...na razie została pomalowana i dodałem kilka dodatków .. do ramy oczywiście dojdzie okablowanie ale to w dalszej części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Haj, czy mi się wydaje, czy tak piękna rama ma takie okropne szwy na resorach (i nie tylko)?! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Rabbit666 szczerze... Tyle co ja sie na szlifowałem przy tej rami i piórach to przy żadnym wcześniejszym modelu sie nie na szlifowałem a i tak wyszło po malowaniu a to nie koniec walki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Jak na razie jest dobrze. Cieszy fakt że dbasz o szczegóły tj śrubki itp. Co to za srebrny kolor? Jakiej firmy to farbka? Szykuje sie bardzo fajny projekt . Powodzenia w dalszych pracach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Dzięki za pierwsze opinie ,co do elementów srebrnych to jest BARE METAL FOIL Ultra Chrome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Czyli nauka szlifowania jeszcze przed Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2013 copycat nie o to chodzi ze nauka szlifowania...po prostu ten model miał być pierwotnie jako model treningowy poświęcony na naukę, szlifowanie mam opanowane(wiem tu tego nie widać ) ale przy kolejnym modelu nie zobaczysz ani jednego szfa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil4721 Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Fajny kolor ramy, szwy na resorach troszkę widać. Resory nie powinny być w tym samym kolorze co rama ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Kamil4721 wiesz jak to w tytule.. "tuning" wiec maja inny kolor ale w oryginale to nie wiem czy kolor pióra jest taki sam jak ramy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil4721 Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Zapomniałem że to tuning, a w originale wszystko jest w jednym kolorku czasami nawet silnik i skrzynia biegów. Tutaj ''trójka'' w niebieskiej ramie: http://public.fotki.com/modeltrucks25thscale/truck_brochures/scania/scania-t-1993/s25c-409012712160-0010.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Witam. Chyba czas przypomnieć o swoim modelu...prace idą powoli bo duuzo jest prac drobiazgowych...a o to co zrobiłem koła... efekt.. a także zbiorniki.. mój model będzie posiadam błotniki(nadkola ) a także sam robię zbiorniki teraz woli czas na silnik i na elektrykę i okablowanie ramy...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 26 Sierpnia 2013 Share Napisano 26 Sierpnia 2013 Troche mi to przypomina Scanie T "Runneborgs", bynajmniej z kolorystyki, fajnie to wyglada. Szkoda, ze nie zmieniles piast na Scaniowskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2013 Szczerze...to jak licząc jest to moja 3cia ciężarówka (jedna prosto z pudła a drugie to Volvo ) wiec za boga nie wiem czym się różnią piasty scaniowskie a nie scaniowskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Tak wygladaja piasty Scani w osi napedowej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2013 O w czite gdzie mogę takie coś nabyć....chętnie kilka kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 modelmakershop.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Witam. Pokaże wam jak wyszli mi zbiorniki.... oczywiście nadkola nie są przyklejone w odpowiedniej pozycji dlatego lezą na kolach, ale chciałem pokazać jak to mnie więcej wygląda teraz czas porobić cos przy silniku.. po ogarnięciu się z silnikiem czas na zabudowę tylu ramy....wiec pracy jeszcze duuuużo . pozdrawiam Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangurek Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Cześć Robota nieziemska bardzo mi się podoba. Już sobie wyobrażam jak będzie wyglądała reszta. Bardzo mi przypadły do gustu opaski na zbiornikach takie grube, proszę powiedz jak je wykonałeś. I jeszcze pytanie czy korki wlewu paliwa mają być tak niesymetrycznie? Trzymam kciuki za dalsze prace i pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Dzięki za dobre słowo...opaski na zbiornikach są zrobione w następujący sposób....jak widać na poprzednim zdjęciu zrobiłem najpierw zbiornik, po czym ponaklejałem na niego cienkie paski z polistyrenu ,następnie całość pomalowałem i opaski okleiłem BARE METAL FOIL Ultra Chrome ...a co do korków od wlewu, nie chciałem aby wyglądały jak "domino" wiec zrobiłem jeden tak drugi inaczej aby to wyglądało trochę inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Rama wyglada pieknie . Co to za niebieski kolor, ktorego uzyles do ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi