Skocz do zawartości

Matt Kenseth #17 DeWalt Taurus NASCAR AMT 1:24

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć:)

Dobrze Ci idzie z modelem Tak trzymać Jestem wieloletnim fanem NASCARa więc miło zobaczyć, że inni też w PL się tym sportem interesują.

Moim zdaniem "rozmyte" napisy na oponach są delikatnie mówiąc "fuj"... daj normalne napisy Będzie o niebo lepiej

Pozdro

Mors

Napisano

Kiedy właśnie zależy mi na tym aby były rozmyte,będzie stał na podstawce, kawałku tory na którym będzie na badzie rozmyty napis i zależało mi żeby na oponach równierz rozmyte, chciałem pokazać dynamiczność akcji

Napisano

Rabbit666 kierowałem się tym zdjęciem:

Matt_Kenseths_NASCAR_car_zpsfb9f0cf8.jpg

Ale i tak poprawiłem swoje napisy, mam dwa warianty, na przodzie mniej rozmyty, a na tyle prawie po całym kole, które lepsze ?

DSCF2385_zpsee0aa29c.jpg

Zrobiłem również rozrząd i chłodnicę:

DSCF2380_zpsb51d1bf2.jpg

DSCF2390_zps0c100e84.jpg

I pomalowałem oraz usadziłem na miejscu pana kierownika, na razie bez głowy, ale niedługo będzie:

DSCF2389_zps57308070.jpg

I co nieco przy dioramce, najpierw zapiankowałem całość potem dałem warstwę kleju do płytek a na konie cekol, trzeba jeszcze oczywiście pomalować:

DSCF2363_zpsf9a8a77f.jpg

Napisano

Trochę przy podstawce porobiłem, wstępnie pomalowałem podkładem i zrobiłem trochę rozmyty napis na bande, na razie na sucho:

DSCF2405_zps695b342c.jpg

Zaczołem również przerabiać kolektor wydechowy:

DSCF2404_zps183df44d.jpg

Poskładałem całe wnętrze brakuje tylko deski rozdzielczej:

DSCF2400_zps692dacc4.jpg

DSCF2401_zps55dc254f.jpg

Rozmyte napisy na kołach zostają tak:

DSCF2383_zps1da46d93.jpg

Kask kierowcy już prawie gotawy

DSCF2403_zps09625aa4.jpg

Karoseria dostała pięć warst lakieru:

DSCF2399_zps839357c7.jpg

Już prawie koniec

Napisano

Dzięki już prawie końec

Na dziś mam prawię skończoną podstawkę:

DSCF2418_zps8c139eca.jpg

Oraz deskę rozdzielczą:

DSCF2407_zps8605a5cb.jpg

Musieałem dorobić parę przycisków po lewej stronie kierownicy i musiałem pomalować zegary własnoręcznie bo nie było żadnych naklejek.

Napisano

Trochę zrobiłem, zawsze do przodu

Wykończenia karoserii czyli polerka i siateczki we wlotach:

DSCF2435_zps540273b7.jpg

DSCF2433_zpse67ab159.jpg

Zrobiłem wydech:

DSCF2431_zps41529df2.jpg

I kierowce:

DSCF2434_zps07ee844d.jpg

Napisano

No idealnie nie jest ale fajnie że się podoba

I takie jedno zdjęcie złożonego kompletu choć na galerię prawdziwą trzeba jeszcze poczekać:

DSCF2477_zps84f31361.jpg

Napisano

W sumie koncepcja mi się bardzo podoba. Moim zdanie wyszło super Jeszcze gdybyś go sobie w domu ustawił w taki sposób, aby światło maskowało "nierozmazane" felgi, było by idealnie

Pozdrawiam