Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Stary, tylko jedno zdjęcie? Zrób więcej i najlepiej by było jakby sie wyświetlały odrazu juz na forum

Napisano

Ogólnie model jest ok, który to twój?

Błędy :

-krzywe halogeny

-upaćkane szyby

Ale plus za chęci

model jest 8/10

Pozdrawiam

Napisano
Ogólnie model jest ok, który to twój?

Błędy :

-krzywe halogeny

-upaćkane szyby

Ale plus za chęci

model jest 8/10

Pozdrawiam

Wiem. Halogeny mogę jeszcze poprawić, a co do szybek to fakt upaćkały mi sie klejem trochę... Myślę że przy nastepnym modelu nie bedą upaćkane;) A co do Twojego pytania który to już model wykonany przezemnie to jest to 4 model ogólnie a ciężarówki 1. Wcześniej kleiłem model Boeinga 747-400 w skali 1:200 z Revella oraz tej samej skali model Airbusa A320 z Revella, oraz śmigłowiec Eurocopter z Revella. Następnym modelem jaki będę robił to Scania R620 z Italeri w skali 1:24, a potem może jakaś naczepka do tego w tej samej skali...;) Pozdrawiam

Napisano

Te halogeny to jakaś porażka kawałek ramki, w dodatku nie oszlifowanej; zdejmij to bo jeszcze ktoś zobaczy.

Napisano

Czym Ty to malowałaś? wygląda jak pędzlem malarskim...lusterka nie pomalowane a na dodatek widać na nic nie oszlifowane miejsca po wycięciu z ramki

Napisano

Ludzie , pamiętajcie , że to był jego 4 model w życiu ! , ja się uczyłem dobrze coś robić 13 modeli .

Ale jednak bez halogenów jest lepiej .

P.s Polecam ci scanie no743 z italeri .

• 2 weeks later...
Napisano

Ciekawe jak przykleiłeś przednie koła hehe

Model wygląda jak malowany pędzlem.

lepiej kupić farbę w sprayu + podkład w sprayu, najlepiej tej samej marki, żeby się nie pogryzły ;)

Napisano

Cześć Jacek

Jeśli mogę ci coś doradzić to nie porywaj się na razie na scanię bo jest trudna do złożenia i wymaga sporo wprawy aby było ładnie, szczególnie kabina.

Sklej najpierw kilka prostrzych modeli co pozwoli ci nabrać wprawy.

Z Italeri najprostrze są MANy a z Revella Kenworthy i Peterbilty mimo iż mają dużo części ( z wyjątkiem T900 Australia).

Co do modelu to nie jest tragicznie jak na pierwszy raz.

Poczytaj warsztaty doświadczonych kolegów na forum a sporo się nauczysz.

Do dzieła.

Pozdrawiam

Napisano

Jeśli mogę ci coś doradzić to nie porywaj się na razie na scanię bo jest trudna do złożenia i wymaga sporo wprawy aby było ładnie, szczególnie kabina.

Święte słowa! Moja R620 leży już chyba 4 rok w szufladzie - po prostu mnie pokonała i muszę dać sobie "chwilę" czasu na psychiczny odpoczynek od niej. Moje szczere uznanie dla ludzi, którzy lubią walczyć ze scaniami i robią to z powodzeniem.

Pozdrawiam