radzio_f Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Witam. Dawno mnie tu nie było Ogólnie na co dzień buduje repliki maszyn latających i pływających ale chciałem spróbować swoich sił w motoryzacji. Coś o zestawie - model fajny, nawet w miarę dopasowany, bardzo przyjemny w budowie, nie powinien sprawić trudności nawet początkującym zapaleńcom. Efekty mojej pracy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Dlaczego czyby są takie zamazane?? sidoluks ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Sido nakładałem aero i takie coś wyszło niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Hmm czemu nakładacz sido na skończony model? Ja nigdy jeszcze nie zakładałem sido i jakoś daje rade... Zobacz jak to brzydko wygląda teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2013 A wiesz co, głupie przyzwyczajenia z letadeł. Tam zawsze daje sido po kalki no ale potem oczywiście satynę albo mat ale na owiewkę nakładam ty sido i tylko pędzlem. Tu troszeczkę tą sprawę dosłownie zalałem. No ale człowiek uczy się cały czas na błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Nie myślałeś, żeby zaczernić atrapę chłodnicy? Czarny łosz byłby wskazany. Przy zdjęciach warto poeksperymentować z takim ustawieniem, które by dało większą głębie ostrości. Tylko zdjęcia z pełną ostrością dają szansę na wywołanie wrażenie, że to prawdziwy samochód, a nie model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Zdjęcie robiłem przy przesłonie f 5,6 . A co do atrapy to faktycznie mogłem przyczernić, wygląda trochę sztucznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek88 Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Nooo piękna część polskiej motoryzacji z czasów PRL nawet kolor jest oryginalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Dzięki jacek88 . Kolor mieszanka 4 farb z gunzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Cześć! Pomijając ten feler z sidoluxem o którym była mowa to nie da się ukryć, że model bardzo przyzwoicie zrobiony, na pewno będzie ciekawie wygladał na półce. Mi się bardzo podoba bo lubię takie samochody i sam chciałbym sobie takiego Trampka skleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Mi również autko się bardzo podoba. Miałem przygodę ze źle nałożonym sido na szyby i spokojnie odczyściłem je cleanlux'em. To samo na bezbarwnym (tyle, że SAMOCHODOWYM) - jakieś flamastry, akryle, oleje - wszystko czyści cleanlux bez niszczenia clearu. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Co ci sprawiło największe trudności przy tym modelu? Mi osobiście się podoba, tylko jak wyżej trochę te szyby, ale sam mam problemy żeby w moich autach wyglądały jak powinny więc wiem jak to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi