Pazura Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam otóż mam taki model malowany pędzlem i chciałbym się dowiedzieć nad czym jeszcze można popracować co poprawić i jak dodać te czarne emblematy. Jak oceniacie wykonanie tego modelu. Wiem że karabin na wieży jest złamany i jak można by dorobić mu lufę. http://imageshack.us/gal.php?id=sJStktfmmc6nzuXKmg Przy okazji nie używałem żadnego podkładu. Jak można by wyrównać troszkę farbę, bo jak widać nie jest równa. Jaki podkład pod farbę polecacie. Ja używałem emalii od Revela. Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppfalcon Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 A ja mam pytanie - skąd Ty wziąłeś Abramsa w skali 1:48? Szukałem długo i nic nie udało mi się znaleźć :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pazura Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Dokładnie to jest ten. http://www.mojehobby.pl/products/M1A2-ABRAMS-1188319.html Ale z czołgami w 1:48 jest straszny problem,by dostać coś nowszego niż 2 WŚ. Narazie dorwałem Leoparda 2a6, leclerca i t-90. Chciałbym jeszcze Challengera dorwać, bo wiem że był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppfalcon Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Ah, no właśnie. Czyli jednak ten zabawkowy - jeżdżący :( A już myślałem, że coś przeoczyłem i jest coś fajnego. No właśnie z nowoczesnych jest wielki problem w tej skali. Sam szukam od kilku tygodni czegoś pokroju Abrams/MLRS/Bradley. Niestety jedynie co jest to parę Hummvee oraz ciężarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pazura Napisano 20 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Ale akurat mój nie jeździ silniki są ale kabli itp nie robiłem bo nie potrzebowałem tego. Jakieś pomysły co do tego modelu oraz jak wykonać ten odwrócony znaczek V na bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pazura Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Jakieś pomysły do wykonania czarnych pasków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pazura Napisano 8 Września 2013 Autor Share Napisano 8 Września 2013 http://armscontrols.com/wp-content/uploads/2013/07/m1-abrams-model.jpg Jak osiągnąć tak dobrze zrobione odwrócone V i to na wieży. Co i jak dodać by model był bardziej realistyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pazura Napisano 29 Września 2013 Autor Share Napisano 29 Września 2013 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppfalcon Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 Wydaje mi się, że takie znaki, tzn. z ostrymi krawędziami i prostymi liniami, najlepiej będzie zrobić stosując taśmę maskującą. Ewentualnie można takie znaki wyciąć w papierze i przykładając bezpośrednio do modelu psiknąć aerografem. Tylko że o tej drugiej technice jedynie czytałem, nigdy nie stosowałem. Tą pierwszą stosowałem z mniejszym lub większym (w zależności od uwagi z jaką jest nakładana taśma) powodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pazura Napisano 1 Października 2013 Autor Share Napisano 1 Października 2013 A duża jest różnica pomiędzy taśmą maskującą, malarską. Maluje pędzlami niestety aerografu jeszcze nie posiadam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 A duża jest różnica pomiędzy taśmą maskującą, malarską. Maluje pędzlami niestety aerografu jeszcze nie posiadam, Jak rozumiem przez taśmę maskującą rozumiemy taśmę tamiya (inne są trochę gorsze) Przez taśmę malarską rozumiemy taśmę maskującą ogólnobudowlaną kupioną np. w Castoramie czy Obi. Różnice: Przy naklejaniu - żadna Przy malowaniu - żadna Przy odrywaniu - Po oderwaniu Tamiyi mówisz OOO! lub AAA!!. Po oderwaniu taśmy malarskiej mówisz K..wa, lub inne podobne słowo w zależności od osobistych upodobań. Potem zmywasz farbę i idziesz kupiłć Tamkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pazura Napisano 1 Października 2013 Autor Share Napisano 1 Października 2013 http://www.mojehobby.pl/products/Tasma-maskujaca-6mm.html Czyli taka powinna być dobra ? A pytanie na temat szpachli do czego się przydaję ona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi