GeraltofPoland Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Dziś testowałem mój nowy aerograf i mam dwa pytania: 1. Jak wyczyścić zabrudzenie u wylotu aerografu po wewnętrznej stronie osłony dyszy? Czy takie zabrudzenie jest "groźne"? 2. Czym jest spowodowany "piasek" na powierzchni modelu (malowałem Humbrolem rozcieńczonym w proporcjach 50%). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 1. Jaki masz model aerografu? 2. Za wysokie ciśnienie / za gęsta farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Mam H&S Ultra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Ja wyciągam dyszę (wchodzi na wcisk) i nasączonym zmywaczem patyczkiem higienicznym myję środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2013 A co jeśli igła jest brudna od farby (na zdjęciu widać, że jest zółta) i przedmuchiwanie zmywaczem nie pomaga? Wolałbym uniknąć rozbierania aero, bo boję się, że coś popsuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Ja wyjmuje tylko igłę i czyszczę ją rozpuszczalnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Tak to się nie da . Budowa ultry jest bardzo prosta więc dasz sobię radę. Zbiornik możesz wyciągnąć (jest na wcisk) a odkręcając przedni kapturek dostaniesz się do dyszy, igły i jej osłony. Jak odkręcisz tylną osłonę i blokadę igły możesz wysunąć igłę (najlepiej od przodu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Tak to się nie da . Budowa ultry jest bardzo prosta więc dasz sobię radę. Najbardziej się boję uszkodzenia końcówki igły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 To odkręć tylnią osłonę i blokadę igły cofnij ją trochę a następnie odkręć przedni kapturek. Jak już to zrobisz możesz bez ryzyka wyciągnąć przodem igłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi