GeraltofPoland Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 Dziś testowałem mój nowy aerograf i mam dwa pytania: 1. Jak wyczyścić zabrudzenie u wylotu aerografu po wewnętrznej stronie osłony dyszy? Czy takie zabrudzenie jest "groźne"? 2. Czym jest spowodowany "piasek" na powierzchni modelu (malowałem Humbrolem rozcieńczonym w proporcjach 50%). Cytuj
GrzesiekW Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 1. Jaki masz model aerografu? 2. Za wysokie ciśnienie / za gęsta farba. Cytuj
GrzesiekW Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 Ja wyciągam dyszę (wchodzi na wcisk) i nasączonym zmywaczem patyczkiem higienicznym myję środek. Cytuj
GeraltofPoland Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Napisano 22 Sierpnia 2013 A co jeśli igła jest brudna od farby (na zdjęciu widać, że jest zółta) i przedmuchiwanie zmywaczem nie pomaga? Wolałbym uniknąć rozbierania aero, bo boję się, że coś popsuję. Cytuj
mateusz19992000 Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 Ja wyjmuje tylko igłę i czyszczę ją rozpuszczalnikiem. Cytuj
GrzesiekW Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 Tak to się nie da . Budowa ultry jest bardzo prosta więc dasz sobię radę. Zbiornik możesz wyciągnąć (jest na wcisk) a odkręcając przedni kapturek dostaniesz się do dyszy, igły i jej osłony. Jak odkręcisz tylną osłonę i blokadę igły możesz wysunąć igłę (najlepiej od przodu). Cytuj
GeraltofPoland Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Napisano 22 Sierpnia 2013 Tak to się nie da . Budowa ultry jest bardzo prosta więc dasz sobię radę. Najbardziej się boję uszkodzenia końcówki igły. Cytuj
GrzesiekW Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 To odkręć tylnią osłonę i blokadę igły cofnij ją trochę a następnie odkręć przedni kapturek. Jak już to zrobisz możesz bez ryzyka wyciągnąć przodem igłę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi