Inskript Napisano 14 Września 2013 Napisano 14 Września 2013 Witam. Utknąłem na etapie szyb w mini. Jak je pomalowac na jakiś transparentny kolor? Od razu zaznaczał że nie mam farbek clear. Więc może lepiej będzie zadać pytanie jak taką farbe zrobić z wykorzystaniem np. sidoluxa? Cytuj
tombie01 Napisano 14 Września 2013 Napisano 14 Września 2013 Witam. Utknąłem na etapie szyb w mini. Jak je pomalowac na jakiś transparentny kolor? Od razu zaznaczał że nie mam farbek clear. Więc może lepiej będzie zadać pytanie jak taką farbe zrobić z wykorzystaniem np. sidoluxa? nie bardzo rozumiem - a nie sa przeźroczyste??? czy po prostu są z bezbarwnego plastiku tylko tak dziadowsko wykonane że nie są transparentne. Wówczas na mokro zeszlifuj papierem najpierw 2000 później 2500 a nastepnie zacznij mozolne polerowanie pastą Tempo (dostepna na stacjach benzynowych) ja poleruję filcem na szlifierce - przyspiesza to pracę Cytuj
Inskript Napisano 14 Września 2013 Autor Napisano 14 Września 2013 Dzieki za szybki odzew. Szyby są przezroczyste, chodzi mi o nadanie im koloru np. niebieskawego czy żółtego. Cytuj
tombie01 Napisano 14 Września 2013 Napisano 14 Września 2013 Gunze C posiada w swojej palecie farby transparentne wiem na pewno, że sa to żółty niebieski i czerwony, tamiya również coś produkuje ale nie używałem Gunze są bardzo dobre - musisz spróbować - ja bym bardzo rzadko rozcieńczył i zaczął od jednej warstwy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi