Inskript Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 Witam. Utknąłem na etapie szyb w mini. Jak je pomalowac na jakiś transparentny kolor? Od razu zaznaczał że nie mam farbek clear. Więc może lepiej będzie zadać pytanie jak taką farbe zrobić z wykorzystaniem np. sidoluxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 Witam. Utknąłem na etapie szyb w mini. Jak je pomalowac na jakiś transparentny kolor? Od razu zaznaczał że nie mam farbek clear. Więc może lepiej będzie zadać pytanie jak taką farbe zrobić z wykorzystaniem np. sidoluxa? nie bardzo rozumiem - a nie sa przeźroczyste??? czy po prostu są z bezbarwnego plastiku tylko tak dziadowsko wykonane że nie są transparentne. Wówczas na mokro zeszlifuj papierem najpierw 2000 później 2500 a nastepnie zacznij mozolne polerowanie pastą Tempo (dostepna na stacjach benzynowych) ja poleruję filcem na szlifierce - przyspiesza to pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 14 Września 2013 Autor Share Napisano 14 Września 2013 Dzieki za szybki odzew. Szyby są przezroczyste, chodzi mi o nadanie im koloru np. niebieskawego czy żółtego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 Gunze C posiada w swojej palecie farby transparentne wiem na pewno, że sa to żółty niebieski i czerwony, tamiya również coś produkuje ale nie używałem Gunze są bardzo dobre - musisz spróbować - ja bym bardzo rzadko rozcieńczył i zaczął od jednej warstwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi