Snafu Napisano 18 Września 2013 Share Napisano 18 Września 2013 Witam. Szukając aerografu, byłem praktycznie zdecydowany na PIwatę, ale słynne powiedzenie "Kto tanio kupuje, płaci dwa razy" przekonało mnie do zainwestowania troszkę większej kwoty, i tym sposobem stałem się posiadaczem H&S Ultra wersja 2w1. Standardowo dysza 0.2mm i 2ml zbiorniczek, dodatkowo komplet do dyszy 0.4mm i zbiorniczek 5ml. Jako gratis od sprzedawcy dostałem szybko złączkę. Sprzęt wykonany bardzo porządnie, jak dmucha przekonamy się dopiero jak dojdzie sprężareczka AS-168 z 3l zbiornikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 18 Września 2013 Share Napisano 18 Września 2013 Sprzęt wykonany bardzo porządnie, jak dmucha przekonamy się dopiero jak dojdzie sprężareczka AS-168 z 3l zbiornikiem. Dmucha bardzo dobrze Poświęć chwilę na regulację dociśnięcia tylnej uszczelki, tak żeby farba nie wylewała się środkiem na spust, i nie zasychała w uszczelce, oraz nie dopychaj za mocno iglicy do dyszy a będzie śmigać długo i bez problemowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snafu Napisano 18 Września 2013 Autor Share Napisano 18 Września 2013 Dokładnie o którą uszczelkę chodzi? Czym myjesz swoją Ultrę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 18 Września 2013 Share Napisano 18 Września 2013 Acetonem, ale używam tylko akryli. Trzeba rozkręcić cały tył (minuta roboty) i tam wewnątrz znajduje się ona w obudowie mosiężnej z nacięciem pod śrubokręt płaski. http://germanairbrush.com/pictures/ultra.gif element nr 123471 i uszczelka która do niego wchodzi 123450. Im mocnej dokręcamy, tym mocniej uszczelka jest dociskana do iglicy, trzeba tak ustawić by nie puszczała farby i nie blokowała za mocno iglicy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snafu Napisano 18 Września 2013 Autor Share Napisano 18 Września 2013 Dzięki za zwrócenie uwagi:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi