sobiemir Napisano 18 Września 2013 Share Napisano 18 Września 2013 Witam wszystkich, chciałbym zaprezentować swój ostatnio ukończony model (co prawda skończony wczesnym latem, ale jakoś nie miałem kiedy się zabrać do zrobienia zdjęć). Airacobra w barwach WWS, malowanie pudełkowe - zgodnie z tym co piszą, samolotem latał major V.F. Sirotin z 17 pułku myśliwskiego w 1944 roku. Model jest malowany humbrolami. Góra to Olive Drab, dół szary, wnętrze kabiny - Bell Green (zmieszany metodą prób i błędów już nie pamiętam z czego dokładnie), wnęki podwozia i wnętrze klap - ZCY, golenie - zielony. Do budowy wykorzystałem zestaw blaszek Eduarda oraz żywiczne koła od Airesa, poza tym dorobiłem skrzydłowe km-y z igieł, a także km-y kadłubowe - lufy z igieł (trochę słabo widać na zdjęciach), oprofilowanie z papieru poczęstowanego superglue. Ogólnie model przyjemny w sklejaniu, wymagał niewielkiego szpachlowania. Trochę mi owiewka nie wyszła tak jak chciałem Zapraszam do oglądania i komentowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 No i całkiem fajnie tylko następnym razem zamaskuj odpowiednio oszklenie, bo zmatowione werniksem szpeci model. Osobiście załatwiam to w ten sposób że szkło wklejam dopiero na samym końcu, już po pomalowaniu i polakierowaniu modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi