Robo Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 Dawno dawno temu w pewnym sklepie....trafiłem na jeden z modeli ww.firmy-kupiłem i skleiłem. Powstał w owym czasie plan zbudowania kilku modeli tej firmy w różnych konfiguracjach uzbrojenia . Program jest w realizacji... Modele tej firmy nie są odwzorowaniem prawdziwych okrętów, a jedynie je przypominają Aby zmienić ten fakt należałoby przetopić je ...i uformować od nowa Mimo wszystko polubiłem je O dziwo dość dobre są wypraski a i spasowanie elementów jest dobre Jedynym mankamentem jest - brak kalkomanii :( Szukam .... Modele, więc narazie są bez kalkomanii - jak trafie ,to nakleje Z założenia zbudowałem dwa modele : - USS Ticonderoga [CG47] - jako przedstawiciel typu ... - USS Bunker Hill [CG51] - jako pierwszy ze zmodernizowanych jednostek z pionową wyrzutnią rakiet [VLS]... - ja swego czasu osobiście zwiedziłem USS Anzio [CG-68] - i się zakochałem w tych okrętach w planie... Mała ciekawostka : okręty były budowane na podstawie planów wcześniejszych niszczycieli Typu Spruance i były klasyfikowane jako ....niszczyciele Słowo o budowie : robiłem je poza planem w pracy i częściowo z materiałów tam dostępnych Po raz pierwszy robiłem przy modelach wiele po raz pierwszy a wszystko przez was ... - oglądałem zdjecia w necie ,szukałem materiałów,relingi,olinowanie [w tej skali] i różne duperele aż poległem i przez cały ubiegły rok nawet nie tknąłem nic, a nic...walka była ciężka , ale w końcu nadejszła ta chwila ... PS.kolejny projekt : SPRUANCE / KIDD ... możecie sobie poużywać, ale najpierw co, by nie zabardzo USS ANZIO w Gdyni, podczas Baltopsu ...97' chyba Prawdopodobnie drugim był-USS "Cape St. George" (CG-71)... - co w pudełku : - galeria... - z braciszkiem ...stary model :( - przybyli Rosjanie ... ...słowo na koniec : w zasadzie jestem zadowolony ale.....wiem,że pewne rzeczy można było inaczej zrobić i lepiej z mankamentów jestem świadom - zobaczymy co dalej . W domu się podobaja i mi też Oba traktowałem jako swoisty poligon doświadczalny - malowanie aero pierwszy raz Nie obyło się bez wypadków i nerwoskurczów .... ale pomaga .... Pozdrowienicha dla modelarskiej braci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Września 2013 Super Moderator Share Napisano 30 Września 2013 Ładna flota Zbliżenia ukazują dużo mankamentów i fragmentów, które bardzo mocno obniżają walory odbioru wizualnego Ale tutaj mamy już "po ptokach" więc nie smędzę na ten temat - i aby nieco rozweselić minę autora dodam, że następne, przy czynnym współudziale forumowiczów, będą ładniejsze Warto również założyć w przyszłości wątek warsztatowy i pokazywać co się buduje, bo wówczas modele wychodzą zdecydowanie bardziej pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 fajne okręciki... aerograf mocno kurzył... skala nietypowa i pewnie ciężko cokolwiek do niej dokupić Ciekawe jak wyglądało by to starcie takich krążowników z 1 Yugeki Butai?... pewnie krótko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 1 Października 2013 Autor Share Napisano 1 Października 2013 ...a tu fotki ciekawe wyszukane w sieci ... Ładna flota Zbliżenia ukazują dużo mankamentów i fragmentów, które bardzo mocno obniżają walory odbioru wizualnego Ale tutaj mamy już "po ptokach" więc nie smędzę na ten temat - i aby nieco rozweselić minę autora dodam, że następne, przy czynnym współudziale forumowiczów, będą ładniejsze Warto również założyć w przyszłości wątek warsztatowy i pokazywać co się buduje, bo wówczas modele wychodzą zdecydowanie bardziej pozytywnie - obiecuje poprawe, jeno jakoś z relacjami mi nie po drodze Ale.... fajne okręciki... aerograf mocno kurzył...skala nietypowa i pewnie ciężko cokolwiek do niej dokupić Ciekawe jak wyglądało by to starcie takich krążowników z 1 Yugeki Butai?... pewnie krótko. - aero dostałem z modelarni, i....odkryłem po fakcie ,iż koniuszek iglicy jest sfatygowany :( Troszke poprostowałem - nie wiem jaki ma to wpływ na oprysk .... - po drugie - jak ładnie szło ,to w pewnym momencie nagle mi zalewało ,jak by wodą lał i pozostało tylko ... Tak czy siak....na oko z dalszej odległości wyglądają jak z innej epoki stojąc przy reszcie stada Powoli rysuje się plan.... aerograf mocno kurzył.. - tzn.i jak temu zaradzić ? jeszczem zielony z tego.... - relingi przed czy po malowaniu zakładać ? - dzięki ,że nie było .... ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 - tzn.i jak temu zaradzić ? jeszczem zielony z tego.. Polecam tu: viewtopic.php?f=40&t=981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Października 2013 Super Moderator Share Napisano 1 Października 2013 - relingi przed czy po malowaniu zakładać ?Przed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 2 Października 2013 Share Napisano 2 Października 2013 Powoli rysuje się plan.... mam nadzieje zobaczyć atomowego lotniskowca u Ciebie na warsztacie... strasznie fajnie byłoby go porównać np z IJN Shokaku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 Jedynym mankamentem jest - brak kalkomanii :( Szukam .... Modele, więc narazie są bez kalkomanii - jak trafie ,to nakleje Jeśli temat kalkomanii dalej aktualny to możemy je wykonać. Proszę o kontakt na PW w przypadku zainteresowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi