Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam mały problem z malowaniem olinowania w skali 1:700 :(.. Używam do tego żyłki wędkarskiej 0,05 i za każdym razem jak maluję robią mi sie takie kropelki mimo że dokładnie odtłuściłem żyłkę. Próbowałem akrylowych farb jak również emalii i nic:(.. Co robić aby tak się nie działo.

Pozdrawiam

Napisano

okręty co prawda dla mnie temat sf ale olinowanie powinieneś nie malować, lecz kupić dobry flamaster taki do płyt CD, i tym wymazać

Napisano

Super.. napewno wypróbuję ...dzięki

• 2 weeks later...
Napisano

Witam ponownie

Kupiłem sobie taki flamaster, czarny, przeciągnąłem po żyłce i.. w zależności od kąta padania światła kolor był czarny albo.. rudy czy złoty.

Ale gdy robiłem delikatne poprawki pędzlem przypadkowo "maznąłem" po żyłce i.. nic się nie działo, żadnych kropelek, farba ( Vallejo) trzymała znakomicie, równie znakomicie się rozprowadzała więc przeleciałem całość olinowania. Fantastyczny efekt! Chyba od teraz jako podkład przed akrylem na żyłki zacznę stosować flamastry:)

Pozdrawiam

Napisano
Witam ponownie

Kupiłem sobie taki flamaster, czarny, przeciągnąłem po żyłce i.. w zależności od kąta padania światła kolor był czarny albo.. rudy czy złoty.

Ale gdy robiłem delikatne poprawki pędzlem przypadkowo "maznąłem" po żyłce i.. nic się nie działo, żadnych kropelek, farba ( Vallejo) trzymała znakomicie, równie znakomicie się rozprowadzała więc przeleciałem całość olinowania. Fantastyczny efekt! Chyba od teraz jako podkład przed akrylem na żyłki zacznę stosować flamastry:)

Pozdrawiam

Niezły patent:)

Poza tym taki marker z czasem blednie i bez pomalowania po paru latach miałbyś znowu prześwitujące żyłki.