Jozek Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 Witam Mam mały problem z malowaniem olinowania w skali 1:700 :(.. Używam do tego żyłki wędkarskiej 0,05 i za każdym razem jak maluję robią mi sie takie kropelki mimo że dokładnie odtłuściłem żyłkę. Próbowałem akrylowych farb jak również emalii i nic:(.. Co robić aby tak się nie działo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 okręty co prawda dla mnie temat sf ale olinowanie powinieneś nie malować, lecz kupić dobry flamaster taki do płyt CD, i tym wymazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozek Napisano 5 Października 2013 Autor Share Napisano 5 Października 2013 Super.. napewno wypróbuję ...dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozek Napisano 15 Października 2013 Autor Share Napisano 15 Października 2013 Witam ponownie Kupiłem sobie taki flamaster, czarny, przeciągnąłem po żyłce i.. w zależności od kąta padania światła kolor był czarny albo.. rudy czy złoty. Ale gdy robiłem delikatne poprawki pędzlem przypadkowo "maznąłem" po żyłce i.. nic się nie działo, żadnych kropelek, farba ( Vallejo) trzymała znakomicie, równie znakomicie się rozprowadzała więc przeleciałem całość olinowania. Fantastyczny efekt! Chyba od teraz jako podkład przed akrylem na żyłki zacznę stosować flamastry:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 Witam ponownieKupiłem sobie taki flamaster, czarny, przeciągnąłem po żyłce i.. w zależności od kąta padania światła kolor był czarny albo.. rudy czy złoty. Ale gdy robiłem delikatne poprawki pędzlem przypadkowo "maznąłem" po żyłce i.. nic się nie działo, żadnych kropelek, farba ( Vallejo) trzymała znakomicie, równie znakomicie się rozprowadzała więc przeleciałem całość olinowania. Fantastyczny efekt! Chyba od teraz jako podkład przed akrylem na żyłki zacznę stosować flamastry:) Pozdrawiam Niezły patent:) Poza tym taki marker z czasem blednie i bez pomalowania po paru latach miałbyś znowu prześwitujące żyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 Może pisak spawalniczy pomoże. Taki wynalazek do pisania do spawaczy, sporo tuszu podaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi