Seba77 Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 Witam Mam konkretne pytanie do osób które mają sposób na malowanie skomplikowanych wzorów kamuflażu okrętowego na nadbudówkach . W moim przypadku chodzi o malowanie pancernika Tirpitz w skali 1:350. Posiada on bardzo trudny wzór kamuflażu stan na 1944r. Pytanie do Was. Kiedy i jak w ogóle podejść do tematu malowania nadbudówek przy korzystaniu z blaszek. Maluję Areo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 TEN ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 5 Października 2013 Autor Share Napisano 5 Października 2013 Dokładnie Kadłub to żaden problem ale jak zobaczyłem że kamuflaż zachodzi na nadbudówki , komin , wież artylerii to powiem że się lekko przeraziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Czesc Seba ! Czy ktos pociagnal te watek ? Ja niedlugo koncze HMS Victory i nie moge sie doczekac az sie zabiore do USS Missouri 1:350 Tamiyki . Troche nie na temat ale jaki masz pomysl na kolejnosc sklejania vs. kolejnosc malowania ? Pytam bo sa rozne szkoly np. 1. Najpierw wszystko sklejany wlacznie z blaszkami, anteny, kompletne nadbudowki, pozniej wszytsko podkladem, pozniej kolory wlasciwe/kamuflarz, nastepnie drewniany poklad a na koniec drobnice pedzelkiem 2. Kadlub i nadbudowki podkladem i kolorem ale bez drobnicy i przed przyklejeniem, i tak po elemencie Jaki jest Twoj pomysl na ten temat ? Mi sie wydaje ze punkt 1 jest w miare sensowny ? Pozdro Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Kiedy i jak w ogóle podejść do tematu malowania nadbudówek przy korzystaniu z blaszek. Maluję Areo. Na tą okazję odstaw aero, dobry pędzelek , odpowiednio przygotowana farba i do boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi