Mateusz Z Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Witam, przedstawiam wam moje 2 ulepki z okresu jeszcze wiosennego. E-1 to Weekend Eduarda, a F-2 to nowa Zviezda. Oba modele składały się przyjemnie. Emil zapoczątkował zainteresowanie na większą skalę lotnictwem niemiaszków, na Friedrichu postanowiłem zaszaleć i wykonałem malowanie Hansa von Hahna w kółka, co było jak dla mnie wyzwaniem. Dobra czas na zdjęcia. Emil: I Friedrich: Jeszcze tak nieskromnie dodam, że Emil wygrał I miejsce na konkursie Świdnica Junior 2013 i I na Świdnickim Festiwalu Modelarskim, a razem za nie dostałem wyróżnienie od prezesa Funduszu Ziemi Wałbrzyskiej i od sklepu Modely Hraćky. Pozdrawiam, Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubyarek Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 FAJNE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 14 Października 2013 Share Napisano 14 Października 2013 Ładne malowania 109-tka to jedna z nielicznych maszyn niemieckich jakie mi się podobają i jakie mam w kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Piękne!!! Ps czy podstawka to deska do krojenia:P ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 20 Marca 2014 Autor Share Napisano 20 Marca 2014 Emil mnie pozytywnie zaskoczył : Na imprezie osobiście nie byłem, ale i tak dziękuję za docenienie mojego modelu(szczególnie, że konkurencja jednak była spora). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Gratulacje, ale przeskalowałbyś te obrazki na jakiś mniejszy format... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Wszystko pięknie, ładnie. Ale popatrz na ramy kabiny... Jakby nie było ram a tylko nałożone paski blaszki na szkło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 22 Marca 2014 Autor Share Napisano 22 Marca 2014 Być może to wina zdjęć. A może są to bardzo delikatne ramy. W rzeczywistości wygląda to lepiej, a od razu mówię, że ramy w E-1 są krzywo pomalowane(raczej poszarpane) bo część maskowałem tylko maskolem licząc na równe wypełnienie. Niestety się myliłem, ale w F-2 nie popełniłem już tego błędu i zastosowałem maski(różnicę chyba widać). No i weźcie też pod uwagę, że model wykonałem rok wcześniej(F-2 skończyłem chyba w czerwcu albo maju). Od tej pory mam nadzieję, że jednak postęp zrobiłem, który postaram się pokazać już wkrótce jak zrobię galerię 3 nowych(starych ) modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Chodzi mi o tę część oszklenia, bo wygląda jak nie malowana... Wybacz, że się czepiam, ale sam Miesio bardzo mi się podoba (mam go w poczekalni) i żal byłoby, żeby miał kiksa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 22 Marca 2014 Autor Share Napisano 22 Marca 2014 A to sorry nie zrozumieliśmy się Jeśli o to chodzi to fakt nie malowana. Wypadałoby to pomalować, ale wtedy bym się jeszcze dossał do kilku innych poprawek, a to zwykle kończy się u mnie przypadkowym zniszczeniem modelu W planach mam wykonać wszystkie wersje 109-tki więc zwyczajnie uwzględnię ten fakt przy kolejnym otwieranym modelu(otwieram tylko te, które różnią się zasadniczo silnikiem, kokpitem(no ogólnie wnętrzem) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Qurczę na grillu!!! Waść chwytaj za pędzelek i maluj!!! Aż żal takiego modelu!!! Dasz radę Liczę na Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi