kreator86 Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Ten model to znany Mastercreaft. Zaskoczył mnie in plus to muszę przyznać. Takiego malowania nigdzie nie znajdziecie i nie ma nie niego kwitów. To osobisty hołd złożony pamięci mojego zmarłego w tym roku dziadka. Wspaniałego człowieka, który zainteresował mnie fantastycznym hobby jakim jest modelarstwo. Wiele mnie nauczył. Pokazał mi, że nie wolno obarczać odpowiedzialnością zbiorową całego narodu za grzechy jednostki - podczas wojny on siedział w obozie dla dzieci, jego matka na bloku 11 w Oświęcimiu, a ojciec w obozie jenieckim dla oficerów. Przez chorą ambicję nadgorliwego SS-mana rodzina trafiła do obozów (pomimo zakazu przez odpowiednie przepisy międzynarodowe - tak przestrzegano ich - na całe szczęście ktoś przyłapał nadgorliwca i rodzina została zwolniona z obozów. Pomimo takich przejść dziadek nie miał pretensji do narodu niemieckiego. Nawet nie domagał się odszkodowania - był zaskoczony, że je dostał. Jedyna rzecz jakiej mi brakuje to cywilne rejestracja na górny płat i kadłub SP- ___. Próbowałem użyć wiekowych kalek z RWD, ale rozpadły się w wodzie. Więc chwilowo zostaje tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Nietypowa interpretacja. Malowanie ciekawe. Jedyne czego bym się czepnął to zastrzały kół. Mam wrażenie, że samolot siezaraz rozkraczy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 18 Października 2013 Autor Share Napisano 18 Października 2013 Właśnie zastrzały mi się rozjechały przy nakładaniu kalek na górze..konkretnie to jeden..efekt rozjazdu to kółka co tak się ułożyły kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi