Dorotka Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Czołem! Powrót do modelowania po 15 latach przerwy z reguły niesie za sobą szok egzystencjalny Wszystko się zmieniło, od pilników poczynając na lakierach kończąc. Ale co tam, zawsze warto popróbować coś ulepić. U mnie na początek poszło Ferrari California. Model znany in-boxa nie ma co robić. Standard Revella można powiedzieć - czasem coś nie pasuje, ale generalnie źle nie jest. W zamyśle ma powstać coś takiego: Podkład na swoim miejscu: "Zielony": Przygotowania do czarnego: Czarno to widzę: Zabawa z kołami: Zabawy z kabiną: Po kąpieli, w międzyczasie rezygnacja z kładzenia lakieru na korzyść wosku: Kalki (z zestawu), woskowanie, pierwsze przymiarki szkła, kierunkowskazy boczne: I tyle Wyszło jak wyszło... Pozdrawiam i walczę dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Ferrari zielone??!!a feee!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Października 2013 Autor Share Napisano 21 Października 2013 Ferrari zielone??!!a feee!! Nie szalej! Zastrzeżenia co do koloru oryginału można kierować na adres: Ferrari SpA Via Abetone Inferiore n. 4 I-41053 Maranello (MO) Ja tylko staram się odwzorować rzeczywistość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 chyba jestem tradycjonalistą..a le model fajniutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Października 2013 Autor Share Napisano 21 Października 2013 chyba jestem tradycjonalistą..a le model fajniutki Obiecuje, że następne Ferrari będzie czerwone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat126poznan Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Ładnie ładnie, nie mogę się doczekać silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Października 2013 Autor Share Napisano 21 Października 2013 Ładnie ładnie, nie mogę się doczekać silnika To jeszcze trochę, bo w tym "projekcie" silnik będzie na zewnątrz a klapa zamknięta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Dorotka nie da nam zbyt długo czekać Prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Października 2013 Autor Share Napisano 21 Października 2013 Góra pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Ktoś tu oszukuje, pierwszy był LFA, no no... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Października 2013 Autor Share Napisano 21 Października 2013 Ktoś tu oszukuje, pierwszy był LFA, no no... Nie napisałem, że ten jest pierwszy tylko, że "na początek".... Lexus został rozłożony i pójdzie do płynu hamulcowego, więc go nie liczę Ten skończę (chyba ). A poniżej ów "wypomniany" mi nieszczęśnik który trafi do kuwety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gadas_75 Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Modelik fajny, wnętrze zapowiada się bardzo, bardzo Mógłbyś podać producenta pasów bezpieczeństwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Października 2013 Autor Share Napisano 22 Października 2013 Modelik fajny, wnętrze zapowiada się bardzo, bardzo Mógłbyś podać producenta pasów bezpieczeństwa? Dzięki! Pasy są produkcji made in plastikowa teczka z dokumentami... Właśnie je wczoraj wywaliłem na korzyść czarnych Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel-Martola Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Fajny będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Października 2013 Autor Share Napisano 22 Października 2013 Fajny będzie Trzeba go tylko skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gadas_75 Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Modelik fajny, wnętrze zapowiada się bardzo, bardzo Mógłbyś podać producenta pasów bezpieczeństwa? Dzięki! Pasy są produkcji made in plastikowa teczka z dokumentami... Właśnie je wczoraj wywaliłem na korzyść czarnych Pozdrawiam Oki, ale bardziej chodziło mi o części metalowe, czyli same zapinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Października 2013 Autor Share Napisano 22 Października 2013 Oki, ale bardziej chodziło mi o części metalowe, czyli same zapinki. Cześć! Sorry... Zapinki są z zestawu HD dedykowanego do tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gadas_75 Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 No tak, można było się domyślić po reszcie dodatków. Pytałem, bo jestem na etapie poszukiwań pasów (zapinek ), chciałem coś uniwersalnego, do różnych modeli, ale nie wiem, co będzie najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Października 2013 Autor Share Napisano 22 Października 2013 No tak, można było się domyślić po reszcie dodatków. Pytałem, bo jestem na etapie poszukiwań pasów (zapinek ), chciałem coś uniwersalnego, do różnych modeli, ale nie wiem, co będzie najlepsze. Zależy jakich pasów i do jakiego samochodu szukasz... Wybór na rynku jest bardzo duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gadas_75 Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 No właśnie duży wybór i nie wiadomo co wybrać, jak ten osiołek, co dostał jedzenie w dwóch żłobach. Potrzebuje zwykłe pasy do samochodów współczesnych (1/24 i 1/25), najlepiej zestaw na kilka modeli. Nigdy nie miałem do czynienia z elementami fototrawionymi i dlatego nie wiem, czym się kierować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Października 2013 Autor Share Napisano 22 Października 2013 Może to na początek: http://www.mojehobby.pl/products/Pasy-bezpieczenstwa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gadas_75 Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 Może to na początek: http://www.mojehobby.pl/products/Pasy-bezpieczenstwa.html I po problemie, dzięki za pomoc i już nie przeszkadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Października 2013 Autor Share Napisano 24 Października 2013 Czołem! Chciałoby się powiedzieć ładnie żarło ale zdechło Zapowiadało się ambitnie. Przystąpiłem do robienia przedniego grilla. Wyciąłem "modelową" kratownicę i zamierzałem metalową przykleić do tego co zostało: Niestety coś mnie podkusiło i przed przyklejeniem "poprzeczki" grilla odgiąłem do przodu, żeby sprawdzić czy pasują. Owszem pasowały tylko, że sekundę później się wyłamały. Przykleić "bezśladowo" się tego niestety nie da, tak więc chyba będę musiał zamówić kolejną porcję blach Wersja z modelu jest raczej słabo przekonywująca Wniosek dla tych co będą kiedyś korzystać z zestawu Hobby Bossa taki, że owe poprzeczki można zgiąć naprawdę tylko raz i to kiedy elementy są ze sobą sklejone ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Października 2013 Autor Share Napisano 25 Października 2013 Pomazałem trochę górną część czegoś co nazywa się wnętrzem... Wyszło jak wyszło :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Października 2013 Autor Share Napisano 25 Października 2013 Dzisiejszy urobek: ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi