Skocz do zawartości

jak wygląda zasobnik z działkiem 30mm do A-16 ???pomóżcie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

witam.

mam mały problem.Buduje model A-16(szturmowa wersja F-16) i nie mogę znależć rysunków ,bądż zdjęć podwieszanego zasobnika z działkiem 30mm.Był on podwieszanynapylonie w osi symetrii samolotu.

z góry dziekuję za pomoc :-))

Edytowane przez Gość
Napisano

Dzięki za precyzyjną odpowiedż.Dzieki niej udało mi sie znależć kilka fotek tego zasobnika( na chińskiej stronie,gdzie jedyny napis"normalny"to był GPU-5A :-))

jeśli masz jakiś rysunek to byłbym wdzięczny. foty też, bo to co znalazłem nie było najlepsze pod kątem modelarskim.Jeszcze raz dziekuję

Napisano

No ale precyzyjnie to GPU-5/A byl podwieszany pod F/A-16A - pisze to jeszcze raz zeby byla jasnosc. Jednak odrzut byl duzy, a celnosc mala i przydantonosc do celow CAS minimalna. A-16 to mial byc inny samolot, ktory powstal tylko na papierze. Dzialko 30 mm mialo byc montowane w miejsce gdzie monotwany jest Vulcan. Jednak z programu zrezygnowano z roznych przyczyn...

c02f8dc56ea9eb5c.jpg

Ta fotka bedzie bardzo pomocna...

856030a05c1342eem.jpg

Starsze zestawy do modeli 1:72 zawieraly tez ten zasobnik - widzialem takie cos kiedys na ebay'u.

Pozdr.

Pawel

Napisano

Bardzo dziekuję

Znalazłem na PWM fotke wyprasek hasegawy z tym zasobnikiem.

Na najbardziej popularnych zdjęciach A-16 nie ma tego zasobnika.ale z tego co piszesz nie dziwię się.A A-16 robie ze względu na kamuflaż :-)).

W tych zielonych plamach wyglad ten śliczny samolot dosyć niesamowicie :-))

jeszcze raz dziekuję

Napisano
A-16 robie ze względu na kamuflaż :-)).

W tych zielonych plamach wyglad ten śliczny samolot dosyć niesamowicie :-))

- zupelnie niepotrzebnie bo kilka F-16C block 25 nosilo kamulaz European One podczas testow na przydatnosc do zadan CAS.

1174318ee20c655f.jpg

Wrzuc fotki z A-16 - ciekaw jestem co masz...

Pozdr.

Pawel