dr.Watson Napisano 5 Listopada 2013 Share Napisano 5 Listopada 2013 Witam mam dylemat życiowy że tak to nazwę. Składam obecnie UH 60 black Hawk, wersja że tak powiem zwykła do transportu wojska , kupa foteli itp. Scenariusz dioramki , przewiduje że śmigłowiec wylądował i ku niemu zmierzają Amerykanie z rannym na noszach, bo hummer wjechał na minę. I tu pojawia się moje pytanie, wszędzie gdzie czytam jak i ze źródeł (czyli samego Afganistanu) dowiedziałem się, że rannych tylko i wyłącznie może zabrać tylko Medevac, a nie np śmigłowiec nazwijmy go "INNY" że tylko medycy zwijają rannych z pola walki. Czy zwykły śmigłowiec UH 60 np. patrolujący niedaleko teren, może podjąć rannych? czy tylko Medevac? Proszę o pomoc, bo nie widzę możliwości przerobienia mojego Black Hawka na Medevac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Listopada 2013 Share Napisano 5 Listopada 2013 Aktualnie rozkminiam zagadnienie UH60 w wersji Medevac i muszę Cię zmartwić do ewakuacji rannych stosuje się tylko medevaki ze wzgl. na wyposażenie i przeszkolony personel, z tego co widać na filmach np. w National Geographics to taki UH60 pojawia się dosłownie po kilku minutach,jeżeli chcesz zrobić medevaca w skali 1/35 można kupić żywicę z Werner Wings podobnie jak kalkomanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 5 Listopada 2013 Autor Share Napisano 5 Listopada 2013 Czyli wszystko jasne, wywalę część foteli dam odpowiednie kalki i będzie ok. Wnętrza nie będę robił. Oglądałem też ten dokument National Geo, i dobrze pamiętam że Ci medycy mieli sprzęt ale wnętrze było zwykłe, czyli było pusto. Oprócz kilku foteli nie było nic. A ranni leżeli na przysłowiowej glebie, czyli podłodze. Pamiętam jak transportowali, żołnierza z oderwanymi trzema kończynami (w szpitalu zmarł) to leżał na noszach ale na podłodze. Wnętrze było puste i przestronne. Nawet mu podawali krew, wszystko odbywało się na podłodze śmigłowca. Tak samo było z postrzelonym dzieckiem Afgańskim, też leżał na podłodze i we wnętrzu nie było żadnych noszy na regałach itp. Chłopak leżał na podłodze a obok na podłodze siedział jego ojciec. Było też tylko kilka foteli. No i oczywiście sprzęt medyczny. Czyli dać dobre kalki, Krzyże i będzie ok dzięki za przypomnienie tego dokumentu. Nawet nie pomyślałem o nim wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi