gumowy01 Napisano 23 Lutego 2014 Autor Share Napisano 23 Lutego 2014 Jak jeszcze nie pomalowałeś to zmień celownik listkowy, ten jakoś taki za gruby. Hej. Powiększenie robi swoje, w rzeczywistości jest cieniutki Jutro z rana Sherman ląduje w malarni bo czasu mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 No, hej... Ja trochę wybiegnę z pytaniem... A kalkomanie skąd weźmiesz? Może będziesz robił maski? Ja tworzę konwersję w "35" i w tej skali czegoś szukam... Pozdrawiam i przyglądam się z satysfakcją Twojemu warsztatowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 24 Lutego 2014 Autor Share Napisano 24 Lutego 2014 A kalkomanie skąd weźmiesz? No cześć kalkomanie przynajmniej do małej skali są wydane przez Toro model. Z tego co się orientuję to do skali 1/35 też jest sporo do polskich Shermanków, musisz poszukać w Toro i Armo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Faktycznie- Tomek robi w Twojej skali "Mughaziego"- w mojej- nie... szukałem też w zestawach Armo... :( Podobną konfigurację- "dozer" ma też "Hill 69", ale nie mam pewności, czy przypadkiem to nie jest napis w kolorze żółtym... ER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 No to się nam Artek pokazał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert TG Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 Witam Będzie go można zobaczyć na żywo w Bytomiu i z jakiej grubości druta zrobiłeś uchwyty na wieży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 WitamBędzie go można zobaczyć na żywo w Bytomiu i z jakiej grubości druta zrobiłeś uchwyty na wieży ? Pewnie z 0,2 lub (nawet) 0,15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 26 Lutego 2014 Autor Share Napisano 26 Lutego 2014 Będzie go można zobaczyć na żywo w Bytomiu i z jakiej grubości druta zrobiłeś uchwyty na wieży ? Witam Co do Bytomia to powiem że robię co w mojej mocy aby się wyrobić uchwyty są z drucika 0,2 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 26 Lutego 2014 Autor Share Napisano 26 Lutego 2014 Pięknie to wychodzi, mam nadzieję że w Krakowie też go będzie można zobaczyć kiedyś Też mam taką nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert TG Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 Jeszcze jedno, czy przy poziomie i nakładzie pracy przy wykonaniu Dozera wypada by narzędzia były odlane na pancerzu ? Teoretycznie siekierka i kilof jest do zaakceptowania usuwając jedynie oryginalne i dorabiając blaszane uchwyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 27 Lutego 2014 Autor Share Napisano 27 Lutego 2014 Masz sporo racji Robercie w tym co piszesz. Dozera praktycznie robiłem od podstaw z uwagi na fakt że zaproponowane rozwiązanie przez ukraińskiego producenta było nie do zaakceptowania, nijak się miało do oryginału. Co się jednak tyczy odlanych integralnie z kadłubem narzędzi, cóż jest to bolączka tego zestawu (Dragon), którą można skorygować po przez wydrapanie (wybranie) części plastiku z pod narzędzi, daje wrażenie ich oddzielności bez konieczności wymiany. Tak przynajmniej ja podszedłem do tego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 Witam. Model został ukończony zapraszam do galerii viewtopic.php?f=68&t=42762 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi