konradgb Napisano 21 Września 2007 Share Napisano 21 Września 2007 Witam, Jestem nowy na forum i raczej zaglądam do działu pojazdy ale bardzo mnie interesuje sposób wykonania podziału brach w samolotach. Otóż jak zauważyłem na czysto sklejony model w linie podziału wpuszczacie czarną farbę. Potem malujecie wszystko bazowym kolorem. Jak to robicie że kolor bazowy nie zakrywa linii podziału, które są wyraziste i czarne ? Czy linie malujecie ponownie po nałożeniu koloru bazowego reszty samolotu ? (w takim razie po co malować je na początku) Będę wdzięczny za dokładne opisanie tej techniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 21 Września 2007 Share Napisano 21 Września 2007 w dziale ja to zrobić i pokazać przeczytaj ca lły temat pt. wash:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 21 Września 2007 Share Napisano 21 Września 2007 Otóż jak zauważyłem na czysto sklejony model w linie podziału wpuszczacie czarną farbę.Potem malujecie wszystko bazowym kolorem. To się nazywa preshading. Przy malowaniu aerkiem polega na wstępnym wycieniowaniu większych powierzchni. Czy linie malujecie ponownie po nałożeniu koloru bazowego reszty samolotu ? (w takim razie po co malować je na początku) A to wash viewtopic.php?t=1315 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi