Piotr_P Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Witam. Przedstawiam skończony model samolotu Mig-19 S w barwach VPAF czyli lotnictwa Wietnamu Północnego. Prawdziwy samolot pilotował Ngujen Hong Son ,który 8 maja 1972r zestrzelił prawdopodobnie F-4 Phantom nad Yen Bai ale USA nie mają strat w tym dniu.Dwa dni potem zostaje zestrzelony nad Tuyen Quang przez ogien z ziemi. (dane za "Mig-17 & MiG-19 Units Of The Vietnam War wydawnictwa Osprey ) Sam model chyba wszystkim znany głównie z negatywnego nastawienia i słusznie. Niestety bazą nie był KP lecz ZTS. O surowcu z którego wykonany odlew wyprasek szkoda pisać...przemiał . Nie będę się rozpisywał o przeróbkach ,reszta jest w warsztacie viewtopic.php?f=86&t=38984 Niestety model spaprany w ostatnim stadium czyli malowaniu.Widać na zdjęciach niestety.Użyłem do malowania Humbrola 27002 ,którego osobiście już zawsze będę filtrował przez gazik przed malowaniem i też tak radzę innym.Do tego trochę brudzenia suchymi pastelami.Bez washa w rowach W trakcie nakładania kalkomanii okazało się ,że sklecony z innych nr burtowy ma za małą "6",no cóż ...zostanie jak jest. Teraz już tylko zdjęcia ,można krytykować ale przez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Hmmm, na rurach to się słabo znam, ale tak sobie myślę czy jakbyś złożył 19ke z KP, nawet z pudła z wypukłymi liniami, to czy nie wyglądałaby lepiej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 3 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2013 chyba wygladaloby bardziej zabawkowo ale gdybym ponitował go jak mi radzono to by wyglądał z pewnością lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Grudnia 2013 Share Napisano 4 Grudnia 2013 takie modele maja ten problem, ze na koniec nie widać włożonej w niego pracy. Sam sie kilka razy ładowałem w ostre przerabianie, którego finał był taki sobie. Niemniej autorowi należą się brawa za heroiczne zmagania z trudnym zestawem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 4 Grudnia 2013 Share Napisano 4 Grudnia 2013 Co to za bulwa przed kabiną? Plastyk dodał coś extra od siebie do geometrii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2013 Jeśli masz na myśli ten garb przed owiewką to oplyw jest tez w oryginale. Ten i tak jest poprawiony od bilka razem z calym przodem.Zts daje coś co przypomina cegłę przed owiewką. Jeśli jednak masz na myśli to coś poniżej to czujnik ciśnienia który w oryginale tez mały nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi