Piotr Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Nietypowy warsztat bo model jest już skończony, ale może kiedyś komuś się przyda i tak zaczynam od ramy Rama jest cała odlana Środkowa część ramy zmienione poprzeczki Tylna część mocowanie resorów(kołyska) i dołożenie śrub(śruby papierowe klejone na Surfacer) Resory przód i tył (amortyzatory) Mosty przód i tył kilka poprawek, dodane okablowanie Zbiorniki paliwa Całość zamontowana na ramie tył przód Przekładnia kierownicy(element wykonany całkowicie od podstaw) doklejone zostały przewody Silnik( uzupełnione zostały przewody) Silnik i skrzynia biegów( uzupełniłem skrzynie o brakujące detale) Silnik zamontowany w ramie + chłodnica Reduktor napędu Przednie nadkola(śruby papierowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 No wreszcie się pokazał ten Kraz. Może kiedyś ( zanim umrę) kupię go i zrobię. Ile to cudo kosztuje ? Mam nadzieję że będzie c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cegie Napisano 4 Grudnia 2013 Share Napisano 4 Grudnia 2013 Porządna robota - momentami odnoszę wrażenie (i raczej słusznie), że zegarmistrzowska. Model jako produkt - ciekawy, tylko cena zaporowa, na stronie Minimanfactory 299E (szczegóły: http://www.minimanfactory.com/en/kraz-255b-russian-6x6-heavy-truck-1-25-i33/) Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 4 Grudnia 2013 Share Napisano 4 Grudnia 2013 O malo nie kupilem tego Kraza jakies 10 miesiecy temu, ale generalnie nie zaluje, bo za taka cene to ja sie spodziewam najwyzszej jakosci, bez zadengo szpachlowania czy robienia dodatkowych czesci. Twoj skonczony model wyglada przecudnie, jednak surowy kit w skali od 1 do 10 to dalbym conajwyzej 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 Bardzo potrzebna ta relacja warsztatowa Piotrku. Świetne szczegółowe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 9 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2013 Kabina(cała sklejona tz. wklejone drzwi, maska góra, boki, przód atrapa) wszystko uzupełnione o brakujące detale zawiasy, uchwyty, nity były, ale zeszlifowałem wszystkie i nakleiłem papierowe na Surfacer Uwaga drzwi w tym modelu to tragedia są krzywe Wnętrze uzupełnione o brakujące detale uchwyty, lampka, silniczki wycieraczek Koła(bardzo dobrze zrobione) fotka bardzo płytka awaria obiektywu Kabina pryśnięta Surfacerem i na to Pactra rdza Podwozie całość pryśnięta Surfacerem i Pactra rdza(fotki kiepskie awaria obiektywu) Silnik pomalowany Alcladem, brud farby dla plastyków i pigmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi