artoor_k Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Cześć, Pospamuję trochę kolejnym wymysłem ,czyli dwunożnym czołgiem Metal Gear Rex z serii gier Metal Gear Solid. Model jest żywiczny ,w stu procentach garage kit ,co widać na częściach. Na wielu z nich są bąble oraz rysy , lecz nic z czym szpachla gunze oraz pilniki nie dałyby sobie rady. Stwierdziłem ,że jakikolwiek transport tego olbrzyma (jest go kawałek) mógłby doprowadzić do uszkodzeń więc pomyślałem że zrobię go "pozowalnego". Odkopałem więc pudełko z elementami robocika... ...zakupiłem najtańsze możliwe LEGO (aczkolwiek tyle w tym LEGO co kot napłakał) z kilkoma "zawiasami kulowymi" (nie wiem jak inaczej to nazwać)... ...połączyłem z elementami Rexa... ...a rezultat był następujący: Trochę detali i wzmocnień i będzie można malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 7 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2013 Mały updejt... Zrobiłem ruchome "stopy": Dodałem "ostrogi": Zmieniłem wyrzutnie granatów dymnych, w oryginale były to żywiczne kołki: Na koniec całościowa fotka z klejem CA dla porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 22 Grudnia 2013 Share Napisano 22 Grudnia 2013 Gdzie go kupiłeś !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 22 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2013 Z drugiej ręki od kolekcjonera z Polski. Pojawiają się na ebayu aczkolwiek rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 No to super, to sobie mogę chcieć i nie mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2013 Z tym żywicznym może być problem. Kotobukyia wypuściła w tym roku wersję w skali 1:100 i tego kupisz bez problemu z sklepach za granicą lub na ebayu. Ponadto jest wersje firmy ThreeA w skali 1:48, świecącego itp ale ta zabawka kosztuje już ponad dwa tysie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2013 Czołem, Postęp niewielki bo brakło mi farby bazowej ale coś tam zrobiłem. Jak pomaluję resztę elementów na kolor bazowy to nałożę kanciaste zielone plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Zrób Vulcany odsłonięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 bardzo fajna zabawka, taka w klimatach TAU z Wh40k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szary Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Ładnie to wygląda, tylko snejka ze stingerem brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2013 Zrób Vulcany odsłonięte Może się nie znam, ale one są teraz zasłonięte? bardzo fajna zabawka, taka w klimatach TAU z Wh40k Zabawka faktycznie fajna ,ale jakość części "z pudła" tragiczna. No ale już jestem na przedostatniej prostej Ładnie to wygląda, tylko snejka ze stingerem brak Hmmm...komandos w 1:72? Może któryś z kolegów od pancerki będzie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2013 Udało mi się skończyć dziś kamuflaż. Teraz wash i cała reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 31 Grudnia 2013 Share Napisano 31 Grudnia 2013 Chodziło mi o zdjęcie przednich osłon z Vulcanów. W MGS4 było to bardziej widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Ryjek ma zadziorny Camo fajne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2014 Tak nagle wyszło ,że koniec. Spektakularnie nie było i nie będzie raczej. Zapraszam do GALERII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi