enten Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Witajcie, zaczynam swój pierwszy warsztat na forum. Nazywam się Bartek. Modelarstwiem pasjonuję się już kilkanaście lat. Tempo ślimacze bo zawsze coś jeszcze trzeba poprawić ;) Nie mam sumienia później malować i tak oto powstała cała kolekcja rozpoczętych modeli. Postanowiłem to zmienić i myślę, że założenie tematu i określenie sobie jakiegoś terminu zmobilizuje mnie do pracy. Za jakiś czas zmieni się jeszcze warsztat do robienia zdjęć co poprawi odbiór pracy. Przepraszam zatem za najbliższe zdjęcia. Robię co mogę :( Zacznijmy. model: Tiger I ausf. E producent: Hobby Boss skala: 1:16 dodatki: blaszki, antena Aber i własna twórczość Model to wersja późniejsza. Pragnę wykonać wersję z Afryki z 501 s.Pz.Abt. Docelowo myślę o pojazdach z numerami 732 lub 832. źródło: http://infantry.wordpress.com/tag/tiger/ Trochę pracy mnie czeka ;) Pomijając jakoś zestawu, na który zdecydowałem się świadomie to dochodzi fakt innej wersji. na pierwszy ogień poszła wieża: Wycięty strop wieży. Udało mi się zorganizować taki z Tamiya za co dziękuję Januszowi Jur (januszjur z allegro). Wklejony w boki wieży z hobbyboss'a. Poprawię spawy a właściwie zrobię nowe. Tył wieży to wycięty zasobnik. Wklejona płytka i wyrównane. Zasobnik również udało mi się zorganizować i będzie to Tamiya. gąsienice to praca mnicha: tylna płyta: faktura walcowanej stali ze szpachlówki tamiya, papier ~80 i podkład. generalnie tnę, szpachluję i tworzę. na koniec jeszcze porównanie złożonego na sucho do skali 1:35: będę jeszcze potrzebował wyrzutni s-minen, otworów strzelniczych na boki wieży oraz filtrów feifel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 15 Grudnia 2013 Share Napisano 15 Grudnia 2013 Witaj na forum. Model sam w sobie robi duże wrażenie, a tym bardziej przy tygrysie w 1:35. Czekam na postepy w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2013 kolejne części od Janusza: mam pytanie do Was - czy pokrywa wentylatora jest właściwa? którą powinienem zastosować? http://tiger1.info/EN/DragonTurretVentilator.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 Super temat, tylko prośba, mógłbyś zapodawać zdjęcia w rozdziałce zgodnej z regulaminem forum: 1024x768 ( wygodniej dla nas, oglądających - nie trzeba tyle klikać ;) )?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 2 Marca 2014 Autor Share Napisano 2 Marca 2014 Szczerze przepraszam za jakość zdjęć. Zacząłem pracować nad warsztatem i jakością narzędzi. Powoli przygotowuję stanowisko pracy, więc i jakość prezentowanych zdjęć poprawi się (mam nadzieję znacząco). Trochę prac nad lufą. Przesunięcie form było nieznaczne ale było. i podkład: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi