dzidas71 Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 Panowie jak w tytule, czy to dobra baza do wykonania porządnego Chwata ? http://www.jadarhobby.pl/academy-13278-jagdpanzer-38t-hetzer-early-version-135-p-36593.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 Raczej tak,nie wiem tylko jakie gęsi dała Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 17 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2013 Gąski to akurat najmniejszy problem. Jak ze zgodnością detali ? Do tej pory był problem z wczesnymi wersjami. Jedyna jaką znam to Eduard, ale jest drogi i nie ma najlepszych opinii. Najlepsza podobno Tamiya, ale to wersja średnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 Tak lekko OT - opis jadara tego modelu academy mnie zabił - pogrubiłem Academy 13278 Jagdpanzer 38(t) Hetzer "Early Version" (1/35) Zestaw zawiera: - Bardzo dokładny model plastikowy do sklejania - Szczegółowo wykonany kadłub, zawieszenie oraz wieżę - 2 figurki czołgistów - Elementy fototrawione - Kalkomanię dla oryginalnych wersji malowania i oznakowania - Szczegółową instrukcję składania i malowania Uwaga: zestaw nie zawiera kleju i farb. Producent: Academy (Korea) Gdzie "podżegacz" ma tę wieżę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 17 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2013 Ten opis rutynowo powielają. Ale co z konkretami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 W innych modelach problem był z płytami silnika,zdaje się właśnie że gęsiami(dali późne do obu wersji)i ogólnie Hetzer Mix rządzi.Sam model Academy wersja średnia i późna jest ok,dobrze spasowany ,merytorycznie go aż tak nie zgłębiałem bo robiłem G-13.Szybko się składa,górny bieg gąsienicy jest wyprofilowany.O ile pierwszy Hetzer to mix wersji średniej i późnej ,to ten wygląda na typowo wczesną.Trzeba też dorobić kilka mniejszych spawów.(ale to jak kto chce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi