hadzi Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Kolega Wojtek pokazal juz swoj model tego samego platowca, coz to moj pierwszy od prawie 10 miesiecy skonczony model, wiec i ja postanowilem go zaprezentowac. Jako ze temat znany, to tylko dwie fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 B.fajny, ach te szmato-płaty! Ja dałem kolor bardziej wpadający w brąz, no ale kto ustali jaka była prawda - to było długo przed P-11 i Łosiem! Malowało się czym popadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Chyba zapomniałem sprostować: E1, nie E2 - to był akurat ten jednomiejscowy Ecole, choć "wannę" miał na dwa miejsca. Tablica A.55, strona 322, opis strona 204 encyklopedii (właściwie biblii) dla samolotów tego okresu, czyli Samoloty Wojskowe w Polsce 1918-1924, Andrzej Morgała, Bellona/Lampart, W-wa, 1997. Oczywiście, to nie był Nieuport 10, te samoloty, jak już wspomniałem w swoim wątku, wywodziły się z Nie 12. Wszystko co jest w instrukcji HR Model na temat polskich 21 i 25 to bzdety, ale niemal zaszokowany byłem bezbłędnym - pod względem merytorycznym - wykonaniem kalkomanii i instrukcji malowania. W czeskich modelach przewidujących polskie malowania,to jest baaaaaaaardzo dużą rzadkością! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 31 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2013 Fakt Wojtku, to Ni-83 E1 moja pomylka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 31 Grudnia 2013 Share Napisano 31 Grudnia 2013 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi