Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

model pokazałem przed chwilą w inboxie, to tutaj tylko dupełko

pudelko.jpg

ponieważ wracam do modelarstwa po wielu latach przerwy, to raczej super hiper efektów się nie spodziewajcie, sam model zamierzam rozszerzyć o blaszkę Parta lub Eduarda – może ktoś podpowie, którą wybrać?

Literatura zebrana, narzędzia jakieś jeszcze mam, pozostaje zakup aerografu i do roboty zasiąść.

Napisano

Chętnie popodpartuje, bo i model ciekawy i o powrotach do hobby wiem coś niecoś z autopsji Ja tam osobiście wolę do samolotów blaszki Edka, ale to już co kto woli

Napisano

Też robiłem Oscara tyle, że w wersji II. Ładny model i fajne malowanie - to z 64 dywizjonu.

Do swojego wykorzystałem Parta; raz że polska, dwa - chyba jest na niej więcej elementów. Najlepiej porównaj sobie obie blaszki. Na stronach Edka masz możliwość ściągnięcia instrukcji w PDFie. Na jej podstawie można sobie wyrobić pogląd czy warto kupować blaszkę czy też nie.

Napisano

korzystając z okazji, bo jakiś porządek w nowym warsztacie by się przydał – czy ktoś może zmierzyć wysokość słoiczka z farbą Gunze i podzielić się tą informacją oczywiście

Napisano

Fajnie sie patrzy na powroty ludzi do jednego słusznego hobby ;) sam mam taki powrót za sobą..;)

Słoik farby gunze serii h ma 4 cm

Napisano

error.exe dzięki za odpowiedź, już wiem na jaki system porządkowania kasę wydać

wczorajsza wizyta w Jadarze zaowocowała znaną chyba wszystkim zainteresowanym blachą Parta (w koncu popieram rodzimych producentów)

part.jpg

i to chyba na razie komplet dodatków, no chyba, że trafię te kółka Equipage

• 2 weeks later...