Prousse Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Witam. Jako, że modelarstwo to moje nowe-stare hobby, chciałbym się pochwalić moim ostatnim (czyli drugim) modelem skończonym jak narazie w 98%, a jest to RMS Titanic w skali 1/400 Revella. Niestety jako laik sporo błędów i niedokładności się nie ustrzegłem, dodatkowo jakość elementów i sposowanie ich pozostawiała wiele do życzenia, co skutecznie zniechęciło mnie już do zakupów okrętów i statków z tej firmy. Model z czego jestem już bardziej zadowolony naszprycowałem różnego rodzaju diodami i taśmami led. Czerwone kominy(niestety na zdj. wyszły różowawe) to moja modelarska fanaberia. Uznałem, że lepiej wyglądają niż pomarańczowe czy jakiekolwie inne. Podsumowując model pieknie się prezentuje z odległości metra od niego :P Ps. Ktoś wie za ile coś takiego (oczywiście gdy skończę) będę mógł sprzedać? Bo na Yamato samo się nie uzbiera. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Twój model twoje kominy. Ale akurat kominy są znakiem rozpoznawczym armatora i w tym przypadku twój Titanic wygląda bardziej na Lusitanię lub Mauretanię. Czerwony kolor kominów to znak rozpoznawczy Cunard Cruise line zresztą stosowany do dnia dzisiejszego (np Queen Mary 2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Umm...Taki statek miłości można powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Pasowałoby jakoś zaciemnić te kominy od środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi