Karol_Max Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Witam! W miedzy czasie kombinuję przy kolejnym pojeździe z tej serii, in-boxa niestety nie pokarzę, bo zanim o tym pomyślałem to już go poskładałem i powycinałem włazy Plany na niego nie będą tak rozległe jak na poprzednie, ale trochę oczywiście pootwieram: Najpierw górny właz, będzie w nim siedział dowódca, który będzie obserwował przedpole na urwisku, potem wstawię dioramke: Potem otworzyłem jeszcze wizjer kierowcy, i zaszpachlowałem wstępnie nadbudówkę: Następnie okazało się ze trzeba przerobić tylną część nadbudówki, wyciąłem otwór i trzeba będzie wstawić żaluzję: Układ jezdny, jak wspominałem, jest z wersji B, a górna płyta przygotowana jest pod obracaną wierzę, tak więc po TK-3 spodziewam się właśnie Pz.Kpfw I Aufs B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mopek Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Też mam ten model w kolejce. Jakoś niebawem będę go zaczynał. Z racji tego, że to są moje pierwsze modele nie umiem bawić się jeszcze w "otwieranie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2014 Z racji tego, że to są moje pierwsze modele nie umiem bawić się jeszcze w "otwieranie" To przychodzi z czasem Już praktycznie wszystko w temacie kadłuba ogarnąłem, zostało jeszcze tyko zrobi tą żaluzje z tyłu. Poprawiłem włazy od wewnątrz: Zakończyłem szpachlowanie i dokleiłem karabin który muszę przyznać nadaje mu wyglądu: Niestety KM'a nie wymienię bo już iem mam możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2014 Ostatnio było jakoś więcej czasu, tak więc model już pomalowany kolorem podstawowym i sidoluxem: Dorobiłem też żaluzję o której wspominałem: I małe zmiany co do podstawki, już nie będzie urwiska tylko zwykła polska wybrukowana droga, może w niedalekiej przyszłości dostawię jeszcze murek: I tak to się prezentuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiloss Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Nie spodziewaj się panzera 1B tylko Kfz. 13 jeszcze, a potem piechota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2014 Nie spodziewaj się panzera 1B tylko Kfz. 13 jeszcze, a potem piechota Chciałbym żeby tak było, jestem jednak bardziej realistą Dzisiejszy dzień był obfitujący: Czołgista jeszcze nie skończony, tak jak i kilka innych rzeczy na samym czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mopek Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Ehh sesja nie pozwala mi się nacieszyć sklejaniem... Pytanie początkującego odnośnie podstawki. Sam ją robiłes? Z czego jest ta "masa" bo ukształtować teren to bym umiał ale nie wiem od czego zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2014 U mnie to cekol, może być też inny gips. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 A jak załatwiłeś słabą przyczepność gipsu do ,jak widać plastikowej nakrętki?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiloss Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Chciałbym żeby tak było, jestem jednak bardziej realistą Wspomnisz moje słowa ;) A modelik bardzo przyjemny przydałaby się latarnia na podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Panzer 1B najprawdopodobniej wyjdzie ale w późniejszym czasie. Tu jest lista co wypuści Wrzesień 1939: W najbliższych numerach serii "WRZESIEŃ 1939" przygotowywane są do wydania następujące dodatki: Strona POLSKA: - ciągnik C2P - TK-3 - figurki piechoty - HQ piechoty - Kawaleria Ułani - Wz. 34 I - armata ppanc. Bofors wz. 36 - Fiat 621 Strona NIEMIECKA: - Sdkfz. 265 - Kfz. 13 - figurki piechoty - HQ piechoty - PzKpfw II Ausf C - armata ppanc Pak 36 - PzKpfw I Ausf B - PzKpfw II Ausf D Kolejność nie jest ściśle powiązana z planem wydawniczym serii "WRZESIEŃ 1939" i ze względów produkcyjnych może ulec zmianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 18 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2014 Z ukończonym modelem wystartowałem w konkursie na facebooku, jeśli się komuś podoba niech polubi https://m.facebook.com/photo.php?fbid=619390241461338&id=539224836144546&set=a.619389941461368.1073741838.539224836144546 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi