Skocz do zawartości

SdKfz 265 Panzerbefehlswagen Kolekcja Wrzesień 39 1:72

Karol_Max

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

W miedzy czasie kombinuję przy kolejnym pojeździe z tej serii, in-boxa niestety nie pokarzę, bo zanim o tym pomyślałem to już go poskładałem i powycinałem włazy Plany na niego nie będą tak rozległe jak na poprzednie, ale trochę oczywiście pootwieram:

DSCF4038_zps628c326e.jpg

Najpierw górny właz, będzie w nim siedział dowódca, który będzie obserwował przedpole na urwisku, potem wstawię dioramke:

DSCF4046_zps67e4869c.jpg

Potem otworzyłem jeszcze wizjer kierowcy, i zaszpachlowałem wstępnie nadbudówkę:

DSCF4059_zpsc4632383.jpg

Następnie okazało się ze trzeba przerobić tylną część nadbudówki, wyciąłem otwór i trzeba będzie wstawić żaluzję:

DSCF4061_zps4afe6bee.jpg

Układ jezdny, jak wspominałem, jest z wersji B, a górna płyta przygotowana jest pod obracaną wierzę, tak więc po TK-3 spodziewam się właśnie Pz.Kpfw I Aufs B

DSCF4062_zpsb886606b.jpg

Z racji tego, że to są moje pierwsze modele nie umiem bawić się jeszcze w "otwieranie"

To przychodzi z czasem

Już praktycznie wszystko w temacie kadłuba ogarnąłem, zostało jeszcze tyko zrobi tą żaluzje z tyłu.

Poprawiłem włazy od wewnątrz:

DSCF4072_zps14d8b711.jpg

Zakończyłem szpachlowanie i dokleiłem karabin który muszę przyznać nadaje mu wyglądu:

DSCF4074_zpse4e62a80.jpg

Niestety KM'a nie wymienię bo już iem mam możliwości.

Ostatnio było jakoś więcej czasu, tak więc model już pomalowany kolorem podstawowym i sidoluxem:

DSCF4083_zpscb12dafc.jpg

Dorobiłem też żaluzję o której wspominałem:

DSCF4085_zps9c4987a7.jpg

I małe zmiany co do podstawki, już nie będzie urwiska tylko zwykła polska wybrukowana droga, może w niedalekiej przyszłości dostawię jeszcze murek:

DSCF4086_zpsf396f405.jpg

I tak to się prezentuje:

DSCF4087_zps542fe3e7.jpg

Nie spodziewaj się panzera 1B tylko Kfz. 13 jeszcze, a potem piechota

Chciałbym żeby tak było, jestem jednak bardziej realistą

Dzisiejszy dzień był obfitujący:

DSCF4088_zps39ae2266.jpg

DSCF4093_zpsc9cd87a8.jpg

DSCF4095_zps359ae46b.jpg

Czołgista jeszcze nie skończony, tak jak i kilka innych rzeczy na samym czołgu.

Panzer 1B najprawdopodobniej wyjdzie ale w późniejszym czasie.

Tu jest lista co wypuści Wrzesień 1939:

W najbliższych numerach serii "WRZESIEŃ 1939" przygotowywane są do wydania następujące dodatki:

Strona POLSKA:

- ciągnik C2P

- TK-3

- figurki piechoty

- HQ piechoty

- Kawaleria Ułani

- Wz. 34 I

- armata ppanc. Bofors wz. 36

- Fiat 621

Strona NIEMIECKA:

- Sdkfz. 265

- Kfz. 13

- figurki piechoty

- HQ piechoty

- PzKpfw II Ausf C

- armata ppanc Pak 36

- PzKpfw I Ausf B

- PzKpfw II Ausf D

Kolejność nie jest ściśle powiązana z planem wydawniczym serii "WRZESIEŃ 1939" i ze względów produkcyjnych może ulec zmianie.