Leszek.Sz. Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Zestaw ogólnie znany, wzbogacony o lufkę RB(można sobie odpuścić zestawowa jest dość dobra), kalki toromdel, własna inwencja to zaczepy na wieży i okablowanie do wyrzutników świec dymnych oraz siatka na tylnym grilu. Malowany pactrami, kurzenie pigmentami MiG, z błocka zrezygnowałem bo nie mam koncepcji na podstawkę więc tylko lekkie zachlapania i kurzenie- temat jeszcze do modyfikacji w zależności w jaki teren go wkomponuje. Pierwszy mój tank w 1/35. Szału nie ma ale fajnie się go robiło. Kolejny jaki planuje to nasze ASU-85 z trumpetera. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Pojazd nieźle zrobiony, ale...specjalistą od błota nie jestem, choć te dziwne dość symetryczne plamy na osłonach bocznych raczej błota nie przypominają- ani kolorystycznie ( kwestia do dyskusji), ani rozmieszczeniem....da się poprawić.? Zdjęcia zbliżeń i szczegółów też by się przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Mówiąc szczerze, model wykonany średnio. Zupełnie nie potrzebne plamy, które nie wiem co miały imitować. Domyślam, się po znakach priorytetu drogowego jest to pojazd używany w WP, to nie spotkałem się z malowaniem numeru taktycznego na obu zasobnikach na wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 No to niewiele widziałeś A teraz masz okazję zobaczyć Na zdjęciu z poligonu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Masz rację, nie wiele widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Co nie umniejsza faktu, że model dość średnio zrobiony... Najbardziej drażnią te plamki, które miały pewnie "robić" za błoto Może gdyby zamiast błota tylko go obkurzyć to byłoby lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Myślę, że okurzenie by wyglądało lepiej. Do tego jeszcze lekka przecierka np. gunmetalem, czy sreberkiem po wystających elementach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 13 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2014 Okurzony to on jest dość konkretnie, koła, przód, tył i fartuchy błotników pigmentami MIG-a i na tym powinienem poprzestać. Ale zachciało mi się piaskowo-błotnych bryzgów i wyszło jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Leszku, okurzony jest gites-majonez. Zaeksperymentowałeś z błotem - a to mu nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 13 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2014 Leszku, okurzony jest gites-majonez. Zaeksperymentowałeś z błotem - a to mu nie pomogło. Wzorując się na Twojej fotce można temat błocenia ciągnąć dalej aż do zamaskowania placków. Szkoda mi tylko kół, bo felgi i bandaże pomalowałem precyzyjnie a cała robota zniknie pod błockiem. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Ten egzemplarz mam sfotografowany z czterech stron po jazdach poligonowych. Oto trzy pozostałe: Miłego błocenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 13 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2014 Dzięki, można sobie poużywać. Jak to wyjdzie pokażę niebawem. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 14 Stycznia 2014 Share Napisano 14 Stycznia 2014 Nie masz co się zastanawiać nad kołami, bo jak widać na tych fotkach, jak i też zapewne na większości fotek pojazdów na poligonie, koła tak właśnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2014 Mała modyfikacja teciaka, rozpoznanie bojem specyfików AK + pigmenty, nic już więcej nie ćwiczę tak musi zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 I tak niech zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi