kabatmix Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 W oczekiwaniu na farbkę do Spita rozpocząłem nowy model ;) Jednak to co proponuje producent będę chciał po części poprawić w miarę moich możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 Kup sobie Airfixa. To bardzo fajny model. Ten Academy to nie jest dobry model. Najfajniejsze ma pudełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2014 Wystrugałem nowy fotel (jeszcze do poprawki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 21 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2014 Coś tam skrobę sobie Fotel poprawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2014 Tylnia ścianka dodana, praca przy wydechach trwa Oczywiście wszystko będę starał się jeszcze poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 24 Stycznia 2014 Share Napisano 24 Stycznia 2014 Paskudna kopia Frog/Novo Miałem to to cuś kiedyś gdy 12 lat miałem i cieszyłem się jak głupi z bateryjki że mam zębatą Pe czterdziechę Po miesiącu dostałem od dziadka taki sam, ale ruski Novo i bez kalek i mimo że nie zwracałem jeszcze uwagi na szczegóły i inne pierdoły bo sklejało się co popadnie to zauważyłem jednak podejrzane podobieństwo obu modeli do siebie, wręcz identyczne były. Postanowiłem że będę sklejał je w miarę równocześnie i tu nastąpił szok że Academy niby taki fajny, a sklejał się gorzej od tego z Novo. Fakt że Academy miał czyste i ładne wypraski i kalki, a rusek miał pełno nadlewek i brak kalek to jednak ten rusek został i dostał kalki z Academy, ba w rusku dało sie zrobić ruchome koła, a tu nie. W Academy trzeba sporo napiłować przejście/łączenie skrzydło-kadłub aby uzyskać odpowiedni wznios skrzydeł, a w rusku pasowało idealnie. Obecnie mam w magazynku model Novo tak z sentymentu, a jesli chodzi o zakup nowego to oczywiście Airfix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2014 Witam Jako że model traktuję jak poligon doświadczalny postanowiłem odwzorować choć część lini podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 I to mi się podoba ! Zestaw w sam raz do tego typu eksperymentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2014 Dzięki za dobre słowo Ciąg dalszy z placu boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 8 Lutego 2014 Autor Share Napisano 8 Lutego 2014 Stan prac na dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 9 Lutego 2014 Autor Share Napisano 9 Lutego 2014 Po ciężkiej bitwie kadłub został sklejony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Koniecznie w sklepie z farbami kup sobie włókninę ścierną, szarą i czerwoną. I przetrzyj model po zrobieniu linii podziału. Włóknina nieźle wyrówna powierzchnie wokół zrobionych przez ciebie linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 13 Lutego 2014 Autor Share Napisano 13 Lutego 2014 Skrzydła sklejone , działka zrobione z igieł (wstępna przymiarka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 14 Lutego 2014 Autor Share Napisano 14 Lutego 2014 W wolnej chwili od szpachlowania wykonałem śmigło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
error.exe Napisano 15 Lutego 2014 Share Napisano 15 Lutego 2014 Jeśli jeszcze nie poprawiłeś lini możesz je poprawić klejem tamiya extra thin.. Model sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 22 Lutego 2014 Autor Share Napisano 22 Lutego 2014 Coraz bliżej końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 23 Lutego 2014 Autor Share Napisano 23 Lutego 2014 Bitwa z kalkami zakończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 24 Lutego 2014 Autor Share Napisano 24 Lutego 2014 Model skończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 No i bardzo zgrabny modelik Ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi