Polski_Czołgista Napisano 25 Stycznia 2014 Napisano 25 Stycznia 2014 Nareszcie po kilku tygodniach skończyłem!!!!!Pamiętacie warsztat o tym modelu?http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=41388 Model składało się bardzo dobrze. Malowany był aerografem (pierwszy model nim malowany ) Oto kilka fotek: fotka 'ludzików': Czekam na Wasze opinie o tym maluchu Cytuj
bazylms Napisano 25 Stycznia 2014 Napisano 25 Stycznia 2014 Przy malowaniu aerografem mogłeś zrobić troszkę więcej rozjasnień. Teraz kolor jest prawie jednolity. Nie bardzo widać też wash - był robiony? Na figurkach widac szwy po łączeniu form, mundury się świecą a nad malowaniem twarzy trzeba jeszce popracować. Szkoda że nie kontynuowałeś waszratu, bo można z niego było jeszcze trochę wyciągąć. Mam nadzieję, że przy Sdk-u będzie więcej fotek w warsztacie i wyciągniesz z niego więcej. Cytuj
Polski_Czołgista Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Napisano 25 Stycznia 2014 (edytowane) Przy malowaniu aerografem mogłeś zrobić troszkę więcej rozjasnień. Teraz kolor jest prawie jednolity. Nie bardzo widać też wash - był robiony? Na figurkach widac szwy po łączeniu form, mundury się świecą a nad malowaniem twarzy trzeba jeszce popracować.Szkoda że nie kontynuowałeś waszratu, bo można z niego było jeszcze trochę wyciągąć. Mam nadzieję, że przy Sdk-u będzie więcej fotek w warsztacie i wyciągniesz z niego więcej. Wash nie był robiony a z figurkami masz rację. Jestem młodym początkującym modelarzem. Ale dzięki za rady na przyszłość Edytowane 25 Stycznia 2014 przez Gość Cytuj
Polski_Czołgista Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Napisano 25 Stycznia 2014 Klapy zostały jednak zmienione z tych do wersji afrykańskiej na te z wer. ''miejskiej'' Cytuj
templess Napisano 25 Stycznia 2014 Napisano 25 Stycznia 2014 Witam.Parę uwag ; o figurkach wspomniał już Krzysiek. Klocek pod lewar pomalowany bardzo niestarannie, przy okazji pomalowałeś tym samym kolorem obejmę która go przytrzymywała. Farbę z aero nałożyłeś chyba zbyt grubo. Świecą plamy gdzie było jej za dużo. Potrenuj najlepiej na kartkach . Linie, figury i całe powierzchnie. Poeksperymentuj z odległością i postaraj się nakładać kilka cienkich warstw. Przy okazji- gąski założyłeś odwrotnie. Cytuj
Polski_Czołgista Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Napisano 25 Stycznia 2014 Dzięki za rade. Na kartkach trenowałem ale jak widać zbyt mało. Cytuj
Polski_Czołgista Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Napisano 25 Stycznia 2014 Witam.Parę uwag ; o figurkach wspomniał już Krzysiek. Klocek pod lewar pomalowany bardzo niestarannie, przy okazji pomalowałeś tym samym kolorem obejmę która go przytrzymywała. Farbę z aero nałożyłeś chyba zbyt grubo. Świecą plamy gdzie było jej za dużo. Potrenuj najlepiej na kartkach . Linie, figury i całe powierzchnie. Poeksperymentuj z odległością i postaraj się nakładać kilka cienkich warstw. Przy okazji- gąski założyłeś odwrotnie. Wejdź i wspieraj przy kolejnym modelu : http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=41841&p=623726#p623726 Cytuj
templess Napisano 25 Stycznia 2014 Napisano 25 Stycznia 2014 Potrenuj np. na butelkach po napojach. To już nie płaszczyżna i już inaczej się maluje. Lepiej wypsikać 2-3 farbki niż skopać malowanie na gotowym modelu. Wejdź i wspieraj przy kolejnym modelu : http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=41841&p=623726#p623726 Na pewno będę zaglądał Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi