gomess2 Napisano 28 Stycznia 2014 Share Napisano 28 Stycznia 2014 Witam .. jest to mój pierwszy model w troszkę zmienionej wersji pudełkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Pierwszy model?? W zyciu bym nie powiedzial, dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Witam! Maszyna wygląda dobrze! Co mi tylko troszkę nie pasuje to kolory wnetrza, ale poza tym jest super. Można poprosić zbliżenia na silnik? Co jest następne w planach? Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomess2 Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2014 Hej dzięki za miłe słowa ...owszem dorzucę foty silnika ale uprzedzam silnik nie wyszedł tak jak mówiłem to pierwszy model i w zasadzie nie wzorowałem się na niczym jeśli chodzi o kolorystykę, następny czyli drugi to Man f2000 walczę z nim już 2 miesiąc troszkę z braku czasu a troszkę też z tego powodu że może za bardzo się nad nim staram heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomess2 Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomess2 Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Czy ja wiem, czy tak od razu nie wyszedł ten silnik? Ok ma tu i ówdzie niedociągnięcia lub niedomalowania i przebicia ale jak na pierwszy raz...mój nie byłby na pewno lepszy. Bravo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomess2 Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2014 Dzięki ... naprawdę miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Cześć! Wielkie dzięki za foty. Tak jak kolega napisał nie jest źle - ja bym proponował trochę cieniowania dać przy następnym razie i kolory odpatrzeć z dokumentacji i będzie już ponadprzeciętnie. Chciałem też zobaczyć, czy silnik z tego modelu by się nadał jako Mack E9 - i widzę, że potrzeba sporo przeróbek. To życzę powodzenia przy następnych projektach, pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomess2 Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2014 Dzięki wielkie ...ale niestety jeszcze nie wiem na czym polega cieniowanie ...jakimi materiałami się to wykonuje itp ...może jakieś maleńkie podpowiedzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Cieniowanie to efekt, który chcesz uzyskać, a nie jakaś konkretna technika. W przypadku np. silnika od ciężarówki chcemy pokazać, że w zagłębieniach jest trochę ciemniej, czy to z powodu zabrudzeń, czy też z takiego, że światło tam trudniej dociera, a na płaskich i wystających powierzchniach jest jaśniej. Można to uzyskać przy pomocy delikatnego washa (silnie rozcieńczonej farby nanoszonej w zagłębienia), tzw. suchego pędzla, malując odpowiednie elementy trochę jaśniejszą farbą, itd. Ja najbardziej lubię to robić aerografem, wtedy nazywa się to preshading. Krótko mówiąc, trzeba spróbować czegoś, żeby kolor jednak nie był taki sam na całej powierzchni części, która teoretycznie jest w tym samym kolorze. Coś jak to: Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomess2 Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2014 Wow faktycznie świetnie to wygląda ...dzięki za wskazówki pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi