Mr. Klasa Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 W grudniu 2013 zacząłem składać modele z zestawu academy: P-51 mustang and messerschmitt me 262 by Mr. Klasa, on Flickr Zapomniałem już wtedy założyć warsztat . Na początek zawartość pudełka: (z ramek już są wycięte skrzydła, silniki i dodatkowe zbiorniki paliwa) od messerschmitta: IMG_2894 by Mr. Klasa, on Flickr IMG_2895 by Mr. Klasa, on Flickr IMG_2896 by Mr. Klasa, on Flickr od mustanga: IMG_2898 by Mr. Klasa, on Flickr Teraz to, co po kolei robiłem: Wspomniane skrzydła, silniki i zbiorniki. wings and engines by Mr. Klasa, on Flickr Wnętrze mustanga: IMG_2933 by Mr. Klasa, on Flickr IMG_2932 by Mr. Klasa, on Flickr IMG_2935 by Mr. Klasa, on Flickr IMG_2934 by Mr. Klasa, on Flickr Zdjęć wnętrza messerschmitta nie zrobiłem IMG_2948 by Mr. Klasa, on Flickr IMG_2949 by Mr. Klasa, on Flickr Zamaskowane szybki: P-51 mustang by Mr. Klasa, on Flickr I messerschmitt: IMG_2950 by Mr. Klasa, on Flickr IMG_2953 by Mr. Klasa, on Flickr messerschmitt me 262 by Mr. Klasa, on Flickr To na razie tyle. Jutro kładę podkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 9 Lutego 2014 Autor Share Napisano 9 Lutego 2014 Oba modele pokryłem jasnoszarym podkładem. Użyłem farby humbrol 147. IMG_2971 by Mr. Klasa, on Flickr IMG_2974 by Mr. Klasa, on Flickr Zastanawiam się, czy zrobić na tych modelach preshading .-A Wy, co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
error.exe Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Zasiadam do oglądania..mam nadzieje, że urodzą się ciekawe modele.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 10 Lutego 2014 Autor Share Napisano 10 Lutego 2014 Ja też . Na razie wychodzi mi bardzo fajnie, Jestem zadowolony z efektu. Pomalowałem mustanga dwiema warstwami farby vallejo air "silver". IMG_3003 by Mr. Klasa, on Flickr IMG_3004 by Mr. Klasa, on Flickr Zdecydowałem się zrobić taki samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Zasiadam i oglądam. Jak oceniasz składalność i spasowanie? Dużo szpachli trzeba użyć? Jak i gdzie dałeś obciążenie w Me? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 11 Lutego 2014 Autor Share Napisano 11 Lutego 2014 Jeszcze nie dałem, nie wiem czego użyć. Potrzeba czegoś trochę ponad 5-gramowego, co wejdzie w odsłoniętą przestrzeń nad kółkiem przednim. Widać to na tym zdjęciu. Elementu przeznaczonego do zasłonięcia tej przestrzeni nie trzeba przyklejać, tak dobrze jest dopasowany. Modele składa się świetnie. Troszkę musiałem zaszpachlować na łączeniach skrzydeł z kadłubem i przy silnikach od me 262. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
error.exe Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Jeszcze nie dałem, nie wiem czego użyć. Potrzeba czegoś trochę ponad 5-gramowego, co wejdzie w odsłoniętą przestrzeń nad kółkiem przednim. Widać to na tym zdjęciu. Elementu przeznaczonego do zasłonięcia tej przestrzeni nie trzeba przyklejać, tak dobrze jest dopasowany.Modele składa się świetnie. Troszkę musiałem zaszpachlować na łączeniach skrzydeł z kadłubem i przy silnikach od me 262. Ja zawsze wykorzystuje ołowiane ciężarki nabyte w sklepie wędkarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 13 Lutego 2014 Autor Share Napisano 13 Lutego 2014 Dzięki. Mustang pomalowany: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gorim Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 Pytanie laika, obciążenie wkłada się, żeby samolot się nie przewracał, czy żeby milej się go podnosiło? (wbrew pozorom pytanie nie żartobliwe, w świecie figurek 28mm wiele osób w tym ja, zdecydowanie bardziej ceni sobie figurki metalowe, między innymi ze względu na wrażenia związane z większą ich wagą:P) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 13 Lutego 2014 Autor Share Napisano 13 Lutego 2014 Żeby się nie przewracał. Nie wiem, czy wpływa to na podnoszenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 11 Października 2015 Autor Share Napisano 11 Października 2015 Po prawie dwuletniej przerwie zdecydowałem się dokończyć modele Pokryłem Mustanga dwiema warstwami lakieru błyszczącego Humbrola i nałożyłem kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 17 Października 2015 Autor Share Napisano 17 Października 2015 Witam Kalkomanie zabezpieczyłem kolejną warstwą lakieru błyszczącego i cały model pomalowałem czarnym washem Vallejo: Pozostałe małe części obu modeli pokryłem jasnoszarym podkładem Vallejo: Zacząłem też malować koła od Mustanga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 I po tym czarnym washu cały urok Mustanga poszedł się kochać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 17 Października 2015 Autor Share Napisano 17 Października 2015 Cóż... to jest pierwszy model, który washowłem, więc nie wygląda to za dobrze . Pomalowałem detale: Koła Są tu też części od B-17: To na razie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi