Jump to content

su-22

juras71
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów.

Chciałbym poprosić szanownej braci forumowej żeby mi poradziła w pewnej kwestii.

W związku z tym że kiedyś bawiłem się w modelarstwo co prawda w 90% kartonowe a w 10% plastikowe i z tym że za młodych lat pracowałem w 6 plmb w Pile wróciły mi sentymenty do modelarstwa i chciałbym złożyć sobie model su-22 i moje pytanie: jakiej firmy byście mi polecili model pod względem dokładności, jakosci itp.

Witam wszystkich forumowiczów.

Chciałbym poprosić szanownej braci forumowej żeby mi poradziła w pewnej kwestii.

W związku z tym że kiedyś bawiłem się w modelarstwo co prawda w 90% kartonowe a w 10% plastikowe i z tym że za młodych lat pracowałem w 6 plmb w Pile wróciły mi sentymenty do modelarstwa i chciałbym złożyć sobie model su-22 i moje pytanie: jakiej firmy byście mi polecili model pod względem dokładności, jakosci itp.

Skala 1:72 Bilek/Italeri - ciężkie do upolowania i relatywnie drogie, ale bez porównanie lepsze z całąresztą w tej skali.

Skala 1/48 - tu wielkiego wyboru nie ma Kopro/Eduard. W zasadzie model to to samo, w przepaku eduarda są dostępne elementy żywiczne i fototrawione.

Do upolowania na portalach aukcyjnych, bo w sklepach już nie występują.

Jak pójdziesz na łatwiznę i kupisz ZTS/Mastercraft za 20 zł to będziesz miał srogą przeprawę. Można z niego zrobić przyzwoitą (nie mylić z rewelacyjną, jeśli nie zrobisz od podstaw 90% modelu ;) ) miniaturę, ale jeśli to pierwszy model po latach to się cudów nie spodziewaj ;)

szukaj także pod nazwą SU-17 Fitter H ,w zasadzie to ten sam model.

http://www.mojehobby.pl/products/Suchoj-Su-17.html

mam ten model zakupiony po kilku latach szukania a i tak kupiłem po sporej cenie ( powyżej 100zł) ale warto biorąc pod uwagę zts/mastercraft.

najszybciej znajdziesz chyba na ebay,na allegro raczej ponizej 100 nie znajdziesz,ten kto ma na sprzedaż zna jego wartośc na rynku.