juras71 Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym poprosić szanownej braci forumowej żeby mi poradziła w pewnej kwestii. W związku z tym że kiedyś bawiłem się w modelarstwo co prawda w 90% kartonowe a w 10% plastikowe i z tym że za młodych lat pracowałem w 6 plmb w Pile wróciły mi sentymenty do modelarstwa i chciałbym złożyć sobie model su-22 i moje pytanie: jakiej firmy byście mi polecili model pod względem dokładności, jakosci itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 Witam wszystkich forumowiczów.Chciałbym poprosić szanownej braci forumowej żeby mi poradziła w pewnej kwestii. W związku z tym że kiedyś bawiłem się w modelarstwo co prawda w 90% kartonowe a w 10% plastikowe i z tym że za młodych lat pracowałem w 6 plmb w Pile wróciły mi sentymenty do modelarstwa i chciałbym złożyć sobie model su-22 i moje pytanie: jakiej firmy byście mi polecili model pod względem dokładności, jakosci itp. Skala 1:72 Bilek/Italeri - ciężkie do upolowania i relatywnie drogie, ale bez porównanie lepsze z całąresztą w tej skali. Skala 1/48 - tu wielkiego wyboru nie ma Kopro/Eduard. W zasadzie model to to samo, w przepaku eduarda są dostępne elementy żywiczne i fototrawione. Do upolowania na portalach aukcyjnych, bo w sklepach już nie występują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juras71 Napisano 13 Lutego 2014 Autor Share Napisano 13 Lutego 2014 Bardzo dzięki za odpowiedź interesuje mnie skala 1/72 więc nie pozostaje mi nic innego jak tylko polować na ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 Jak pójdziesz na łatwiznę i kupisz ZTS/Mastercraft za 20 zł to będziesz miał srogą przeprawę. Można z niego zrobić przyzwoitą (nie mylić z rewelacyjną, jeśli nie zrobisz od podstaw 90% modelu ;) ) miniaturę, ale jeśli to pierwszy model po latach to się cudów nie spodziewaj ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juras71 Napisano 13 Lutego 2014 Autor Share Napisano 13 Lutego 2014 Myśle że będę polował na tego Bilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 szukaj także pod nazwą SU-17 Fitter H ,w zasadzie to ten sam model. http://www.mojehobby.pl/products/Suchoj-Su-17.html mam ten model zakupiony po kilku latach szukania a i tak kupiłem po sporej cenie ( powyżej 100zł) ale warto biorąc pod uwagę zts/mastercraft. najszybciej znajdziesz chyba na ebay,na allegro raczej ponizej 100 nie znajdziesz,ten kto ma na sprzedaż zna jego wartośc na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi