Desaxe Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Przedstawiam Mustanga III w malowaniu dowódcy 315 "Dęblińskiego" Dywizjonu Myśliwskiego PSP, S/Ldr'a Eugeniusza Horbaczewskiego zwanego "Dziubkiem". Samolot ma pełne pasy inwazyjne z czerwca 1944 roku. Pokazany w locie (uwielbiam tę drapieżną sylwetkę ) na podstawce z Games Workshop, mata trawiasta "Polak" i figurki lotnika z pieskiem z zestawu ICM. Model był przeze mnie zaczęty w 2011 i w dość dziadowskim stanie odstawiony, by zostać zreanimowanym jesienią zeszłego roku po powrocie do hobby (tu warsztacik: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=40658 ) Bez bicia przyznaję, że według mnie wyszedł mi nieco gorzej niż ostatnio zrobiony w tej skali Spitfire XVI, ale i baza wyjściowa (kiepsko zaczęty prawie-wrak) była gorsza do wykończenia. Proszę o łagodny wymiar kary I na honorowym miejscu na półce no i jeszcze zbliżenia figurek i podstawki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LarwaKraft Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Super! Fajny Mustang w locie. Jednak figurki (pomimo, ze zajebiście pomalowane) nie pasują mi do tej scenki. Gdyby nade mną przeleciał taki Mustang to prawie bym się zesrał, a moja Ramona pobiegła by w p...zdu i musiał bym ogłoszenia pisać. Bez figur zajebista sprawa. Z figurami za dużo myślenia dla odbiorcy. Marzy mi się diorama z taką "pejedenastka" w dynamicznym locie. Brawo! Pierwszy raz skomentowałem czyjś model na tym forumie. Dobre to takie! Pozdrawiam Krzych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Obawiam się, że żadnej kary nie będzie . Za fajny model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 No i w końcu coś pokazałeś. Jakoś ostatnio niewiele masz czasu na dłubanie pewnie?? Moim skromnym zdaniem model wyszedł świetnie i naprawdę prezentuje się okazale Pozdrawiam PS. Czekam na inne reanimacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 15 Lutego 2014 Autor Share Napisano 15 Lutego 2014 Dzięki Panowie za dobre słowa Trup został najwyraźniej dobrze upudrowany i zreanimowany Pomijam oczywiście nieco inny krój litery G w oryginale i fakt, że nasi używali brytyjskich bomb z okrągłymi osłonami lotek - niedoróbki nie zmienione w trakcie reanimacji (bomby może wymienię na te z edkowego Spitfire'a IX) Super!Fajny Mustang w locie. Jednak figurki (pomimo, ze zajebiście pomalowane) nie pasują mi do tej scenki. Gdyby nade mną przeleciał taki Mustang to prawie bym się zesrał, a moja Ramona pobiegła by w p...zdu i musiał bym ogłoszenia pisać. Chciałem jakoś ożywić scenkę - w sumie teraz myślę, że figurki w skali 1:72 były by lepszym patentem, dającym efekt większej wysokości samolotu nad ziemią Obecna linia tłumaczenia figurek jest taka, że pies to maskotka któregoś z dywizjonów na lotnisku i przez to jest przyzwyczajony do ryku silników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi