Thombike Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 a zmatowałeś powierzchnie przed lakierowaniem? W sensie, czy przeszlifowałeś je drobnym papierem ściernym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpatryk99 Napisano 22 Lutego 2014 Autor Share Napisano 22 Lutego 2014 thombike no wlasnieze nie ;( 1 raz to robie i nie domysliles sie ze trzeba :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 zawsze lepiej późno niż wcale albo za późno. Tylko szlifuj nie za grubym, żeby sobie rys niepotrzebnych nie zafundowac albo zeszlifować jakieś drobne detale. ja uzywam papieru K1000 do tego, i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 I po wszystkim odtłuść go dobrze. Nie maluj też ze zbyt dużej odległości . Pamiętaj, żeby malować pod kątem prostym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 I nie staraj się zamalować "na raz" całości jak bedziesz widzał, że gdzieś sa przebicia oryginalnego plastiku. Poczekaj aż dobrze wyschnie (z reguły 45 min. wystarczy) i kolejne pryskanie i potem kolejne aż do efektu, który bedzie cie zadowalał. Zwykle 3 do 5 warstw koloru wchodzą. I pisze to ten, który właśnie porobił koszmarne zacieki na swoim porsche bo chciał "na raz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpatryk99 Napisano 22 Lutego 2014 Autor Share Napisano 22 Lutego 2014 hehe ej amam pytanko czy teraz szlifowac te vovlo od nowa czy zostawic bo lakier nie schodzi jak wyschnie bo nie wiem co robic zostawic czy szlifowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 A ja blagam o interpunckcje i jakas skladnie, bo naprawde z Twoich postow nic zrozumiec sie nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpatryk99 Napisano 22 Lutego 2014 Autor Share Napisano 22 Lutego 2014 sorki ale to może dla tego, że piszę na telefonie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpatryk99 Napisano 23 Lutego 2014 Autor Share Napisano 23 Lutego 2014 No to nadszedł koniec pracy. Ogólnie jestem bardzo zadowolony jak na drugi model, ponieważ bardzo mnie satysfakcjonuje . Komentujcie i oceniajcie co mógłbym poprawić w następnym modelu bo w tym już nie będę nic ruszał. Jak się uda to w tym tygodniu zamówię jakąś naczepę do niego tak do 120 zł bo akurat tyle mam jeśli polecacie jakąś to dajcie linki na PW foty: Napis VOLVO trochę nie wyszedł i na szybie są dwie plamki jak wsuwałem kabinę to mi się zrobiły jedna od kleju a druga od farby bo klej rozpuścił podkład już nigdy takim nie będę malował przynajmniej się czegoś nauczyłem a tu w dwójkę raźniej Pewnie powiecie że między zderzakiem a kabiną w Volvie jest za duża szpara ale tak nie jest kto składał volvo ten wie ;) W Scanii jest za duża zgodzę się bo miałem z nią kłopoty ale się uchyla nic nie jest pęknięte więcej się nie dało zrobić ;) A to moje ulubione ;) Komentujcie bo to motywuje do dalszej pracy ;) PS:Ma ktoś jakiś pomysł na boczne osłony zbiorników ? żeby namalować oczywiście najpierw w taśmie specjalnej sb wytnę a potem pomaluję tylko na razie nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpatryk99 Napisano 23 Lutego 2014 Autor Share Napisano 23 Lutego 2014 Przepraszam le się śpieszyłem nie koniec bo nie ma blendy przeciwsłonecznej i paru jeszcze dupereli bo nie pomalowałem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Skomentować można to tylko tak 9choć pod tym względem tez święty nie jestem) - modelarstwo to nie jest hobby w którym pracując szybko uzyskuje się dobre efekty... Błyskawicznie sklejony model nie może powalać na kolana..ale ważne, że jesteś zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpatryk99 Napisano 23 Lutego 2014 Autor Share Napisano 23 Lutego 2014 @Thombike ale ja go szybko nie sklejałem jak coś nie wyszło to od nowa coraz lepie mi idzie z estetyką i z tego się cieszę i tak drugi model nie powali nikogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 To może być dla Ciebie szok ale...drugi model może powalać - viewtopic.php?f=88&t=41930 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpatryk99 Napisano 23 Lutego 2014 Autor Share Napisano 23 Lutego 2014 No no zaskoczenie wielkie ale na pewno ten ktoś zajmował się modelarstwem już wcześniej nie koniecznie ciężarówkami tylko może czymś innym. Tak jak ja tylko oglądałem filmiki Wujka Bohuna relacje budowy actrosa i tak jakoś mnie rzuciło na modelarstwo ;) ale wybrałem scanię która nie jest dla początkujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Trudno w ogóle uznać, ze cięzarówka to dobry temat dla początkującego. Ok..ma duze częsci i do większosci miejsc stosunkowo łatwy dostęp. Niestety ilośc elementów i powierzchnie do malowania sprawiają, że trudno jest na początku o efekt cudu nad wisłą. Ale klej, ćwicz, walcz...tak czy siak za lat ileś rzucisz okiem na kolejne modele i będziesz zadowolony i z tego pierwszego i ostatniego...może nawet z tego pierwszego bardziej bo...gdyby nie on, nie byłoby może całej reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpatryk99 Napisano 23 Lutego 2014 Autor Share Napisano 23 Lutego 2014 No dokładnie póki co robię jak umiem ale następny wiadomo, że będzie lepszy jeszcze nie wiem jaki i kiedy ale na pewno będzie oczywiście po naczepie którą niebawem kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpatryk99 Napisano 27 Lutego 2014 Autor Share Napisano 27 Lutego 2014 No więc już zakończone Volvo ;D ja jestem zadowolony z niego bardziej niż ze scanii ;) no cóż chyba robię postępy jak każdy co jeden to lepszy ;) teraz do Volva zamówiłem właśnie Naczepę chłodnię będzie warsztat ;) także łapcie foty ;) na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi