Solo Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Poradzono mi aby zainteresować się jakimś złomem, w celu uzyskania wiatrochronu do mojego modelu A-10A od Hobby Bossa. W tej chwili na Allegro jest interesująca cenowo aukcja modelu Kitecha. Czy ktoś orientuje się, jak wygląda sytuacja z owiewką w tym modelu? Warto to kupować tylko dla tego wiatrochronu? Jest on w jakiejś przyzwoitej jakości? Napisałem do sprzedawcy z prośbą o zdjęcie owiewki, ale jak na razie brak odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Całą serię "Kitechów" kupiłem za bardzo śmieszne pieniądze 4 lata temu. Jeśli chodzi o A-10 to z tego co pamiętam, bardzo mnie zdziwił bo idealna była ramka z elementami silników, które w normalnie złożonym modelu są całkowicie niewidoczne. Odniosłem wrazenie, że każda ramka pochodzi od innego producenta, przy czym to co najbardziej widoczne (płaty, osłony silników) są najbardziej uproszczone. Jeśli chodzi o owiewkę to jakość taka sobie, ale też bez widocznych wad. W tej chwili na owiewce są 2 pęknięcia, ale to już chyba moje wnuki przyczyniły się do ich powstania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Lutego 2014 Autor Share Napisano 20 Lutego 2014 A nie zrobiłbyś fotki samego wiatrochronu? Dużo by mi to powiedziało, bo tylko tej części potrzebuję. A może byłbyś skłonny go odsprzedać (wiatrochron)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Ja ten model mam sklejony. Była to jedna z moich pierwszych "produkcji", więc zrobiony jest bardzo dziadowsko i raczej do niczego Ci się nie przyda. Stoi na półce z modelami którymi moje wnuki mają prawo sie bawić. Jak pisałem w tej chwili po obu stronach są dość duże pęknięcia na przedniej części. Zdjęcia moge zrobić dopiero w niedzielę, jak wróci do mnie aparat. Na Twoim miejscu pokusiłbym się o wytłoczenie owiewki. Wcale nie jest to takie trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi