klaxon Posted February 25, 2014 Share Posted February 25, 2014 Witam. Zacząłem prace nad Ju-88A17 i mam pytanie do Was: czy ta wersja była malowana RLM 70,71 czy RLM 72,73 ? Jak dotąd nie znalazłem nigdzie informacji odnośnie tej właśnie wersji. Przeczytałem , że C-6 działające nad Atlantykiem miały 72,73 ale o A-17 nie było nic. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banny Posted February 25, 2014 Share Posted February 25, 2014 Wg dostępnej wiedzy standardowe 70/71, często z naniesionym "wellenmuster". Co do literatury, to poszukaj książeczki "Luftwaffe Im Focus" No 11, jest tam trochę zdjęć i profili barwnych A-17 stacjonujących w Norwegii. A na forum jest galeria mojego A-17, dość dawno zresztą zrobionego... http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=27277 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaxon Posted February 25, 2014 Author Share Posted February 25, 2014 witam. Dzięki w niedługim czasie wstawię fotki z warsztatu i efekt finalny. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts